Vaccin hexavalent distribuit! Noul calendar de vaccinare

Vaccin hexavalent distribuit! Utilizarea, conform noului calendar obligatoriu de vaccinare

0

Ministerul Sanatatii anunta: s-a incheiat distribuirea celei de a doua transa de vaccin hexavalent! Acestea vor fi utilizate pentru imunizarea copiilor de 2, 4 si 11 luni, conform noului calendar obligatoriu de vaccinare.

Distribuitorul autorizat a furnizat aproximativ 140 000 de doze de vaccin hexavalent catre toate directiile de sanatate publica de la nivel national. “Ministerul Sanatatii a transmis in teritoriu toate masurile care trebuie luate in aceasta perioada pentru derularea in bune conditii a campaniei de vaccinare. Astfel, s-a solicitat directiilor de sanatate publica sa anunte medicii de familie ca pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare in conditii optime”, anunta MS.

Pâna in prezent, au fost distribuite la nivel national peste 190 000 de doze de vaccin hexavalent din cele 571 500 achizitionate de catre Ministerul Sanatatii pentru acest an.

Vaccin hexavalent gratuit, dar… inexistent

Din tara au venit numeroase semnale ca DSP-urile si medicii de familie se confrunta cu un deficit de vaccin hexavalent. “Am fost informati printr-o adresa de catre Ministerul Sanatatii ca vom primi un numar de 6 000 de doze, care vor asigura necesarul pentru o luna si va permite si vaccinarea copiilor ramasi restantieri”, a declarat doctorul Catalina Zorescu, director adjunct in cadrul DSP Suceava, citata de Obiectiv de Suceava. Acest vaccin protejeaza copiii impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, haemophilus influenzae si poliomelitei. Atunci când dozele promise de reprezentantii Ministerului Sanatatii vor ajunge in judet, prioritate la vaccinare vor avea copiii restantieri, adica cei care au implinit deja vârsta de imunizare si care nu au primit serul intrucât acesta nu se gaseste in stocurile DSP si la medicii de familie. Pretul unui astfel de vaccin depaseste 250 de lei si putini sunt parintii care isi permit sa scoata din buzunar aceasta suma pentru un vaccin care prin Programul national de imunizare este gratuit, noteaza aceeasi publicatie.

Cum arata noul calendar obligatoriu de vaccinare

calendarIn noua schema de vaccinare se vor utiliza 3 doze de vaccin hexavalent pentru vaccinarea copiilor cu varsta de 2, 4 si 11 luni, vaccinarea cu vaccinul ROR la copiii cu varsta de 12 luni, 5 ani precum si pentru vaccinarea copiilor cu varsta de 7 ani in anul 2015, recuperarea cu vaccin VPI pentru copii cu varsta de 6 si 8 ani la medicul de familie, precum si realizarea tuturor vaccinarilor din cadrul schemei nationale de vaccinare de catre medicii de familie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.