Vaccinare obligatorie pentru grecii de peste 60 de ani. Cei care nu se conformeaza pana pe 16 ianuarie, amendati cu 100 de euro pe luna

Vaccinare obligatorie pentru grecii de peste 60 de ani. Cei care nu se conformeaza pana pe 16 ianuarie, amendati cu 100 de euro pe luna

1

Persoanele de peste 60 de ani din Grecia vor fi obligati sa se vaccineze impotriva COVID-19 pana la data de 16 ianuarie. Cei care nu se imunizeaza pana la aceasta data, risca amenzi de 100 de euro pentru fiecare luna in care nu se vaccineaza. Anuntul a fost facut de premierul Kyriakos Mitsotakis. Este prima decizie de acest fel din Uniunea Europeana. Alte state au luat masuri similare, dar  fie pentru angajatii din sectorul public si privat, cum este cazul Italiei, Ungariei si Rusiei, fie pentru angajatii din domeniul sanitar, in Anglia si Franta.

Este pretul pe care trebuie sa il platim pentru sanatate”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, care a mai adaugat ca “ne concentram eforturile pentru protectia cetatenilor nostri, iar din acest motiv vaccinarea lor va fi obligatorie de acum inainte“.

Seful guvernului a recunoscut ca masura nu este una simpla, dar totul vine in contextul in care mai mult de jumatate de milion de varstnici greci nu au primit nicio doza de vaccin.

Amenda de 100 de euro in cazul varstinicilor care refuza vaccinarea reprezinta o mare parte din pensia medie lunara de 730 de euro.

Obligativitatea vaccinarii, in vigoare pentru anumite categorii

In Grecia, masura obligativitatii vaccinarii este in vigoare pentru angajatii din azile si pentru personalul medical. Persoanele neimunizate nu au mai avut acces, incepand de luna aceasta, in restaurante, cinematografe, muzee si sali de fitness.

Aproximativ 63% din populatia de 11 milioane a Greciei este complet imunizata. Desi numarul programarilor pentru vaccinare a crescut in ultimele saptamani, datele Ministerului Sanatatii arata ca 520 de mii de persoane cu varsta de peste 60 de ani nu au fost vaccinate.

Tara a inregistrat 931.183 de cazuri si 18.067 decese asociate COVID-19, de la inceputul pandemiei.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Vaccinare obligatorie pentru grecii de peste 60 de ani. Cei care nu se conformeaza pana pe 16 ianuarie, amendati cu 100 de euro pe luna • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.