Tot mai multe mame refuză vaccinarea copiilor la naştere

Tot mai multe mame refuză vaccinarea copiilor la naştere

1

Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), a declarat luni că a crescut numărul de mame care refuză vaccinarea copiilor la naştere. O familie pe zi nu îşi dă acordul pentru vaccinarea nou născuţilor.

“Într-un an de zile la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se nasc aproximativ 5.000 de copii şi un număr alarmant de mame refuză vaccinarea după naştere”, a declarat managerul.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat că aceasta este una dintre metodele de prevenţie şi a atras atenţia că multe boli au fost prevenite prin vaccinare.

“Toţi avem datoria să informăm părinţii că una din metodele de prevenţie pe care societăţile normale le utilizează de zeci de ani este vaccinarea. Să spunem lucrurile corect. Multe din boli au fost eradicate în urma unor procese de vaccinare care au durat ani de zile”, a spus ministrul, care a subliniat necesitatea organizării unor campanii împreună cu ONG-urile care să arate necesitatea şi să explice importanţa vaccinării în rândul copiilor.

“Să sperăm că, în următorii ani, o asemenea campanie va putea să modifice un asemenea comportament”, a mai spus Nicolăescu.

sursa: http://www.agerpres.ro/

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.