Vaccinarea impotriva virozelor respiratorii si gripei continua!

0

380_articolÎmpotriva gripei de sezon au fost vaccinate un număr de 1 179 051 de persoane în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

  • Cel puţin până la sfârşitul acestei  luni Ministerul Sănătăţii recomandă continuarea procesului de vaccinare antigripală
  • Mai există 141 000 de doze de vaccin gripal, din cele 1300 000 de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii pentru sezonul 2010-2011 şi cele cumpărate de către direcţiile de sănătate publică la nivel local.

Din cele 1 179 051 persoane vaccinate până în prezent, aproximativ 600 000 sunt persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, restul fiindcele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Dacă există judeţe care au epuizat stocurile, pot fi transferate doze de vaccin din judeţele care încă mai deţin aceste produse.

Ministerul Sănătății atrage atenția că, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități, la prima ora de curs, o importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă,  prin trimiterea la medici sau izolarea la domiciliu a oricărui elev care prezintă febră sau semn de boală respiratorie acută.

Sursa: www.ms.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.