Vaccinarea mixta genereaza de sase ori mai multi anticorpi neutralizanti, fata de inocularea cu schema completa AstraZeneca

1

Un studiu realizat in Coreea de Sud, la care au participat 499 de lucratori din domeniul sanitar, arata ca persoanele vaccinate dupa schema mixta au dezvoltat cantitati similare de anticorpi neutralizanti cu ale celor care au primit doua doze de vaccin Pfizer. Dintre cei 499 de participanti la cercetare, o suta au primit doze mixte, doua sute au primit schema completa Pfizer, în timp ce restul a primit doua doze de AstraZeneca.

Titru mai scazut la variantele Beta, Gamma si Delta

Cercetarea a urmarit, de asemenea, activitatea de neutralizare a anticorpilor fata de noile variante ale virusului. Titrul de neutralizare a scazut de 2,5 pana la de 6 ori in cazul variantelor Beta, Gamma si Delta. In schimb, niciunul dintre grupuri nu a demonstrat activitate de neutralizare redusa fata de varianta Alpha.

Cercetatorii britanici au realizat luna trecuta un studiu similar, care arata ca o doza de AstraZeneca urmata de una Pfizer a generat raspunsuri mai bune ale celulelor T si ale sistemului imunitar, fata de schema inversa – prima doza Pfizer, urmata de rapelul cu AstraZeneca.

Datele le sunt de folos unor state care cauta alternative la rapelul cu AStraZenca, in urma caruia au constatat in randul populatiei vaccinate aparitia unor cheaguri de sange.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Vaccinarea mixta genereaza de sase ori mai multi anticorpi neutralizanti, fata de inocularea cu schema completa AstraZeneca • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.