Vaccinarea obligatorie face valuri. Petitie online contra

Vaccinarea obligatorie face valuri. Argumente pro, petitie online contra

4

Intentia autoritatilor de a introduce vaccinarea obligatorie si sa aplice sanctiuni pentru parinti care o refuza continua sa faca valuri. Sunt invocate argumente pro-vaccinare, in timp ce in mediul online circula o petitie contra.

Vaccinarea obligatorie: “Oficialii se feresc deocamdata sa dea detalii”

Deocamdata, vaccinarea obligatorie a luat forma unui proiect, care ar putea sa se aplice din 2016, insa “oficialii se feresc deocamdata sa dea detalii”, sustine Stirile ProTv. Alexandru Rafila, consilierul ministrului Sanatatii si presedinte al Societatii Romane de Microbiologie, a declarat, potrivit aceleiasi surse: “Sigur, exista niste sanctiuni de natura administrativa, sunt discutii asupra acestora. Sanctiunile vor fi pentru parinti daca refuza in mod repetat vaccinarea”.

Petitie online contra vaccinarea obligatorie

“Stop vaccinarii obligatorii!”, suna o petitie online, unde este invocata o marturie “cutremuratoare” a unui cercetator in vaccinuri care a lucrat mai bine de 10 ani in laboratoarele unor mari companii farmaceutice din SUA: “Din punctul meu de vedere, toate vaccinurile sunt… periculoase. Din mai multe motive. Implica sistemul imunitar uman intr-un proces care tinde sa compromita imunitatea. Pot sa provoace boala pe care, teoretic, ar trebui sa o previna. Pot cauza alte boli in afara celor pe care trebuie sa le previna.” Iata cateva dintre intrebarile la care “nimeni nu vrea sa va raspunda”, difuzate in petitia legata de vaccinarea obligatorie:

– Ce va face statul in cazul in care copiii şi femeile insarcinate vor fi lezate, vor avea de suferit?
– Cum poate fi impusa vaccinarea obligatorie cand etica medicala şi legile tarii prevad pentru orice tratament medical, consimtamantul informat al pacientului?
– De ce nu exista nicio organizatie care sa controleze continutul vaccinurilor la firmele producatoare? De ce li s-a interzis oficial specialiştilor noştri de la Institutul Cantacuzino sa vorbeasca cu presa? s.a.m.d.

Argumente pro-vaccinare

Vaccinarea salveaza vieti, sustin partizanii vaccinarii. Vaccinarea salveaza mai mult de 3 milioane de vieti in intreaga lume in fiecare an, şi salveaza mai multe milioane de la suferinta prin imbolnavire şi dizabilitate pe viata. Cand un vaccin este introdus şi acoperirea vaccinala este ridicata, aceasta duce la o scadere semnificativa a numarului persoanelor infectate. in mod contrar, cand acoperirea vaccinala scade, bolile reapar! Vezi si alte argumente.

Cazuri de poliomielita in Ucraina, unde doar jumatate dintre copii au fost vaccinati

Doua cazuri de poliomielita la copii de varste mici – unul de patru ani, iar altul de zece luni – au fost confirmate in aceasta vara in Ucraina, in regiunea Transcarpatia, la granita cu Uniunea Europeana – sunt primele cazuri de poliomielita semnalate in Europa dupa 2010. Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca riscul raspandirii bolii in Ucraina este ridicat, dar amenintarea pentru Romania, Polonia, Ungaria si Slovacia este scazuta. Ministerul Sanatatii ucrainean a explicat ca inca din 2008 exista probleme in procesul de vaccinare a copiilor, anul trecut doar jumatate dintre copiii ucraineni fiind vaccinati contra acestei maladii cu grad ridicat de contagiune, precizeaza Agerpres.

De ce vaccinarea obligatorie? Acoperirea vaccinala a scazut dramatic

Gradul acoperirii vaccinale la nivel national in 2014 a scazut dramatic la mai putin de 86% fata de tinta nationala asumata, de 95%, a Programului National de Imunizare. Procentul copiilor depistati ca incomplet vaccinati la varsta de 18 luni a crescut cu 15% fata de anul precedent, ceea ce trebuie sa alarmeze autoritatile statului roman, considera Raluca Popovici, coordonator de programe in cadrul Institutului pentru Politici Publice.

“Nu putem sa facem o lege coercitiva, dar macar sa incercam sa sugeram ca in cazul aparitiei acestor infectii grave ar trebui sa se plateasca pentru ingrijirea lor, pentru ca pana acum ingrijirea unui copil care a avut tetanos ne-a costat cel putin 10.000 de euro. Procentul celor care refuza vaccinarea este imens”, a declarat, intr-o dezbatere privind vaccinarea, medicul Monica Luminos, de la Sectia ATI a Spitalului “Matei Bals”, potrivit Agerpres.

Si seful Sectiei de neonatologie a Spitalului “Cantacuzino”, Adrian Craciun, a sustinut ca parintii care refuza vaccinarea ar trebui sa fie penalizati intr-un mod sau altul, potrivit aceleiasi surse. “Ar trebui sa exista o prevedere, in multe tari exista, potrivit careia acei parinti care nu isi vaccineaza copiii sa plateasca tratamentul in cazul in care acestia se imbolnavesc. Un exemplu este Germania, in Franta esti penalizat chiar financiar. In cazul in care parintii refuza vaccinarea sa fie penalizati intr-un mod sau altul. Modelul parintelui care refuza vaccinarea este cel intelectual”, a afirmat medicul.

Cum arata schema de vaccinare din Romania

In schema de vaccinare se vor utiliza trei doze de vaccin hexavalent pentru vaccinarea copiilor cu varsta de 2, 4 si 11 luni, vaccinarea cu vaccinul ROR la copiii cu varsta de 12 luni, 5 ani precum si pentru vaccinarea copiilor cu varsta de 7 ani in anul 2015, recuperarea cu vaccin VPI pentru copii cu varsta de 6 si 8 ani la medicul de familie, precum si realizarea tuturor vaccinarilor din cadrul schemei nationale de vaccinare de catre medicii de familie.

schema de vaccinare
Vaccinul pneumococic conjugat este introdus in calendarul de vaccinari in functie de fondurile disponibile. Vaccinul rujeolic – rubeolic – oreion (ROR) se realizeaza inclusiv la copiii care implinesc varsta de 7 ani in anul 2015 si la copiii care implinesc 7 ani in anul 2016. In ceea ce priveste vaccinul tetravalent diftero-tetano-pertussis acelular – poliomielitic (dTPa – VPI / VPI), la copii cu varsta de 6 ani: care au in antecedentele vaccinale o doza de dTPa la 4 ani vor fi vaccinati cu VPI, care nu au in antecedentele vaccinale o doza de dTPa la 4 ani vor fi vaccinati cu dTPa – VPI. Vaccin poliomielitic inactivat (VPI) – copiii cu varsta de 8 ani care au in antecedentele vaccinale (o doza de dTPa la 4 ani) vor fi vaccinati cu VPI in 2015 (copiii care nu au fost scolarizati in clasa pregatitoare). Se aplica numai in anul 2015.

Share.

4 Comments

 1. cazurile 2 din Ucraina sunt al copii vaccinati. WHO a declarat ca sunt virusi din trunchiul comun din vaccin.
  Ce ma deranjeaza pe mine aceasta lege ca nu imi da libertatea de a judeca si rationa ce vaccinuri am nevoie, cat nici nu am gratuitatea de a testa anticorpi inainte, vacinat, testat anticorpi dupa sa vad daca mai am nevoie de repetat doza.

 2. Pe ce fundament se da aceasta lege a vaciinarii obligatorie? Au fost facute studii cu referire la cati oameni nevaccinati s-au imbolnavit? Este ILOGIC, IMORAL, IMPOTRIVA VOINTEI MELE CA PARINTE si NEADMIS! Copii sunt ai parintilor NU ai statului si daca nu ii vaccineaza foarte bine! Ce sa vezi?: sunt copii vaccinati care AU dezvoltat bolile pt. care au fost vaccinati. CUNOSC CAZURI PERSONAL de copii bolnavi vaccinati. Cine garanteaza ca organismul unui copil nu va reactiona in mod negativ la vaccin? Cine raspunde? Pentru ca staul roman isi ia mana de pe copii bolnavi de autism (este doar un exemplu) iar parintii sufera si NU au bani pt. terapii care poate nici acelea nu sunt eficiente, numai vorbim de chinul si timpul si stresul indus de asemenea probleme. Si atunci de ce sa ma obligi statule pe mine? Ce imi garantezi? Nemurirea? Sau nu cumva pierd companiile farmaceutice bani? CUM este posibil ca cei care omoara in accidente, etc sa fie liberi iar noi ca parinti care muncim zi de zi pentru niste oameni incompetenti sa fac inchisoare? Voi va auziti? Copii mei sunt mai sanatosi decat ar crede unii si ghici ce: NU SUNT VACCINATI. Inca o intrebare? DE CE VA TEMETI PENTRU COPII VACCINATI? CUM SA SE IMBOLNAVEASCA DACA EI SUNT IMUNIZATI? Daca voi nu sunteti siguri de efectul vaccinurilor, CUM MA OBLIGI PE MINE STATULE SA VACCINEZ COPILUL? Este absurd, lipsita de orice fundament si cum vreti voi ca aceasta lege de doi bani sa fie aprobata! Cine sunteti voi defapt? NU SE POATE, NU SE ADMITE! Va pretindeti oameni educati, etc., judecati logic. CE treaba are educatia cu vaccinarea? Repet: de ce va este teama de copii nevaccinati care intra in contact cu cei vaccinati? Daca va raspundeti la aceasta intrebare atunci ar trebui sa intelegeti ca tocmai din nesiguranta asta NU SUNT PRO VACCINARE! Cu alte cuvinte, vaccinati sau nevaccinati trebuie sa admiteti faptul ca oamenii tot se imbolnavesc. Ce substante “MINUNE” contin vaccinurile? Cu ce drept si garantie imi spuneti ca organismul copilului meu NU va avea reactii adverse la toate prostiile dintr-un vaccin?? Eu vreau sa am copii SANATOSI nu redusi mintal sau fizic din cauza unor erori medicale voite uneori. Este riscul MEU dar prefer sa fie din vina mea NU altor oameni care vor sa decida asupra vietii copiilor mei, nu este putin cam mult? De ce nu se iau masuri de alimentatie sanatoasa, reducerea a poluarii, a reducerii defrisarilor, a accidentelor rutiere daca tineti atat de mult la viata copiilor nostri chipurile? Linistea, educatia corecta, mancarea sanatoasa, echilibrul psihic si fizic duc la sanatate NU vaccinurile. Doar ca omul strica acest echilibru si vrea sa il corecteze prin vaccinuri. DECI NU SE POATE SA INGRADITI LIBERTATEA DE A ALEGE!

  • Sunt total de-acord cu Dumneavoastra. Un astfel de proiect de lege nu trebuie aprobat niciodata. Este absurd si pur si simplu “strigator la cer” ! sa fimi OBLIGATI prin lege sa ne vaccinam copiii !!!!! Consider ca Obligativitatea vaccinarii este impotriva demnitatii umane si libertatii de a alege ingrijirea medicala potrivita pentru copiii nostri.
   Cu stupoare observ, cum “statul de drept” omite ca un parinte este inzestrat cu ratiune si cu constiinta si face totul ca sa ii ofere copilului cel mai bun tratament medical.

   Nu se poate impune cu forta unui individ si familiei lui acceptarea unor tratamente medicale contrare vointei si convingerilor personale. Este un proiect de lege contrar vietii de familie si drepturilor familiale. Iar aducerea in discutie a unui astfel de proiect lezeaza demnitatea pacientului si degradeaza demnitatea familiei.

 3. La Prima conferinta Nationala a Asociatiei Medicilor de Familie din martie 2005, concluzia vizavi de vaccinuri suna cam asa:
  “Concluzii
  Toate bolile infectioase pentru care se vaccineaza in prezent erau in declin constant din a doua jumatate a secolului XIX, cu mult timp inainte de introducerea programelor de vaccinare in masa. Acelasi lucru este valabil si pentru alte boli infectioase, nevizate de vaccinuri (scarlatina, febra tifoida), care au urmat aceeasi evolutie descendenta. Imbunatatirea conditiilor generale de viata ale populatiei a permis organismului uman sa dezvolte o imunitate generala, nespecifica, mai buna si prin aceasta a reusit sa contracareze agresiunile exterioare si sa mentina echilibrul specific sanatatii.

  Eficienta vaccinarii in prevenirea bolilor infectioase este mai mica decat se presupune in general, fapt demonstrat de numeroasele epidemii in populatii corect vaccinate. Vaccinarea a modificat distributia pe grupe de varsta a bolilor infectioase ca rujeola, rubeola, parotidita urliana, crescand incidenta bolii exact la grupele de varsta la care complicatiile sunt mai frecvente si mai grave.

  Vaccinul polio oral poate determina boala pe care se presupune ca o previne; virusurile polio derivate din vaccin, rezultate prin mutatii genetice, circula liber in populatie si determina periodic mici epidemii de poliomielita paralitica postvaccinala. Acest lucru a devenit atat de evident, incat OMS cauta strategii de oprire a vaccinului polio oral. B.pertussis a suferit procese de mutatie genetica cu aparitia tulpinilor rezistente la anticorpii post-vaccinali, fapt demonstrat de reemergenta tusei convulsive in tari cu acoperire vaccinala inalta.”

  La 10 ani de atunci, medicii care mai indraznesc sa afirme asa ceva, sunt amenintati cu ridicarea dreptului de libera practica. DE CE OARE?
  Poate pt ca, slava Domnului! au esuat ridicol si lamentabil asa cum meritau, toate campaniile hei-rupiste de vaccinare aviara, anti-hpv, anti-porcina la colt de strada (curat stiintific, mon cher!) si au ramas fara osul de ros (a se citi comisioane grase) de la big=pharma, atatia agitatori panicarzi, profetii unor pandemii “groaznice” si inchipuite dupa scenariul drobului de sare si al vanzarii sufletului pe arginti al celor care au iesit ca paduchele in frunte, la fiecare pandemie trambitata in cea media curat-murdar de profesionista, ca vajnici specialisti ai ministerului asa zisei sanatati…
  Sa speram ca si acest nazist proiect de lege va muri in fasa, dar acum e musai sa ne mai si mobolizam oleaca, fratilor!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.