Vaccinarea si situatia dramatica a copiilor in Romania

Vaccinarea si situatia dramatica a copiilor in Romania (VIDEO)

1

Sa privim dincolo de constatarea ca nu merge vaccinarea: copiii sunt, in Romania, intr-o situatie dramatica, pusa in lumina de un cunoscut medic timisorean!

Sunt un pic speriat de aceasta limita de alarma la care ne aflam, sa incercam sa vedem care este calea spre a intra cu informatia inspre viitoarele mame, spunea lector univ. dr. Mihai Gafencu, vicepresedintele organizatiei “Salvati Copiii”, la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”, organizat de Televiziunea Medicala.

Constatare: Ministerul Sanatatii supravegheaza “atat de neingrijit” existenta vaccinurilor

IMG_2155

“Cum trebuie sa castigam increderea acestor tinere scolite, istete, cum trebuie sa penetram ca informatie si asta a fost interpelarea pe care am facut-o unui fost ministru, din pacate. Spun din pacate, pentru ca niciun demers pe care l-am dus in ultimii zece ani in asociatia dedicata bolilor rare, de exemplu, nu a putut fi finalizat pentru ca se pot shimba la trei, sase, noua-zece luni. Asta, cred ca a fost cel mai longeviv. Si atunci chiar nu poti sa duci lucru la capat!”, spunea Mihai Gafencu.

“Legat de vaccinuri si aici incep foarte abrupt, trecand de introducere, nu pot sa fiu aparatorul alimentatiei cu portocale cand nu sunt portocale pe piata. Nu pot sa ma duc sa le spun “Vaccinati-va copii!”, cand ministerul nostru atat de neingrijit supravegheaza existenta vaccinurilor in cabinetele dumneavoastra”, a continuat el ideea cu vaccinarea.

Romania, pe ultimul loc, ca si ingrijire a copilului, din toata Europa

“Primul lucru cred ca trebuie sa fie informarea corecta si constanta a mamelor si aici am un proiect mare la Salvati Copiii, de patru ani, care, pe langa dotari, asta si face – intram in comunitati si ne vedem de informarea mamelor. Pentru ca in contextul mortalitatii celei mai mari din UE… apropo, ati vazut astazi stirile legate de Eurostat si de cei care au evaluat situatia copilului – suntem pe ultimul loc, ca si ingrijire a copilului, din toata Europa, in sensul ca nu-i dam nici bani sa-l creasca, mamei, avem acele ajutoare aproape jignitoare si, in contextul actual, noi avem ultimul loc, la o distanta apreciabila de Bulgaria. 51% din copiii Romaniei, si astea sunt datele lor, nu ale noastre, de obicei, evaluarile Salvati Copiii reprezinta o alternativa la parerea guvernului, indiferent ce guvern, avem chiar raportul alternativ – la Geneva exista un comitet ONU pentru protectia copilului, niciodata n-am fost de acord cu niciunul dintre guvern, toate au mintit, mai mult sau mai putin”, a continuat expunerea lector univ. dr. Mihai Gafencu, vicepresedintele organizatiei “Salvati Copiii”, la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”, organizat de Televiziunea Medicala.

Vaccinarea: subsecretarul de stat nu-si face treaba cum trebuie

IMG_2083

Au mintit legat de promisiunile… Guvernul tau a fost chiar unul care chiar a adus o schimbare, dar n-a fost guvernul tau, ca tu (prof.dr. Virgil Paunescu – n.r.) ai fost in pozitia de ministru subsecretar de stat, asa cum Dodo Sandesc e acuma, si partea aia merge bine, partea de care s-a ocupat Virgil a mers bine, partea de care doctorul Sandesc se ocupa merge bine, vaccinurile, va spun eu, sunt la un alt subsecretar de stat, care n-a fost schimbat odata cu ministrul si care nu-si face treaba cum trebuie, e evident ca nu-si face treaba”, a fost opinia medicului Mihai Gafencu.

Ce nu merge legat de vaccinarea copiilor? Nimic!

IMG_2076

“Nu merge nimic, daca o luam pe rand, nu merge campania de informare a mamelor – am preluat-o partial la Salvati Copiii, nu merge aprovizionarea cu vaccin, nu merge cresterea liniara a fondurilor direct indreptate spre copil, nu cele care se pot, sa nu vorbesc mai agresiv decat trebuie, sifona in stanga si in dreapta. Aia e cauza! Am facut acum, gasiti pe net, am dat publicitatii, luna trecuta, cu experti din Scandinavia – norvegieni si suedezi – si am incercat sa fac un studiu in care sa vad, domnule, banii dati pe vaccin, pe medicamente, pe dotari – cat, procentual, ajunge la un copil. Suntem singurul loc din lume in care nu se pot urmari banii din Sanatate“.

IMG_2075

Mihai Gafencu a anuntat ca 51% din copiii din Romania sunt in limita de “dezastru economico-social”: avem cei mai saraci, cei mai prost ingrijiti si cei care mor cei mai mai multi!

De remarcat ca, la evenimentul “Pro si contra vaccinarii”, organizat de Televiziunea Medicala, prof.dr. Virgil Paunescu, managerul Institutului OncoGen, fost consilier prezidential si, la baza, profesor de imunologie, a oferit un extrem de argumentat punct de vedere legat de vaccinarea copiilor – scaderea numarului celor vaccinati.

GALERIE FOTO:

Share.

1 Comment

  1. Si noi am primit hatira. Avem 6 ani si credeam ca scapam anul asta e vaccin.Pe mine ma socat raspunsul medicului de familie cand am fost sa ma consult. cine te-a pus sa-l ddai la scoala de la 6 ani? crezi ca sta cineva dupa tine? I-am facut toate vaccinurile din grila + pt hemofilus dar cu bani (priorix, hexa, penta). nu a avut reactii adverse si nici nu a facut pana acum nici o boala cu toate ca in gradinita am trecut prin 2 epidemii de pojar si varsat de vant. Eu am fost vaccinata in copilarie si nu am facut nici una din boli, fratele meu a facut oreon , iar sora mea a facut pojarel ( in copilarie , vaccinati fiind, iar diferenta dintre noi e de 1 an jumate). La munca am avut un coleg de birou cu varsat de vant si in faza contagioasa. nu am luat. depinde si de materialul clientului ce sa zic. am citit si eu de ROR si legatura cu autismul. cred ca e si ceva predispozitie genetica spre autism iar in combinatie cu ROR- ul s-ar declansa

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.