Vaccinul antigripal: primele doze pleacă joi spre direcţiile de sănătate publică

Vaccinul antigripal: primele doze pleacă joi spre direcţiile de sănătate publică

0

1603_articolVaccinul antigripal… o problemă dureroasă, pe cale să-și găsească, acum, rezolvare. Săptămâni la rândul, oficialii din Ministerul Sănătății au susținut că nu se impune demararea campaniei de vaccinare antigripală ”întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspandire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale, populaţia nefiind afectată”, fără a da detalii dacă are / n-are vaccinul antigripal. Miercuri, Ministerul Sănătății a dat vestea cea mare: primele doze de vaccin antigripal sunt în depozit, iar joi vor fi expediate spre direcţiile de sănătate publică!

Ministerul Sănătății a anunțat miercuri că, din cantitatea de 600.000 de doze de vaccin antigripal, pe care Ministerul Sănătăţii le-a achiziţionat pentru începerea campaniei de vaccinare antigripală, primele 200.000 de doze  de vaccin antigripal se află deja în depozitul Unifarm: ”în cursul zilei de mâine, urmează a fi distribuite în teritoriu către direcţiile de sănătate publică, urmând ca acestea să le furnizeze medicilor de familie”.

Unde sunt restul dozelor de vaccin antigripal?

Aflăm că restul de 400.000 de doze de vaccin antigripal urmează a intra în depozitul Unifarm în cursul acestei săptămâni, iar la Institutul Cantacuzino s-au înfiolat deja 212.000 de doze de vaccin antigripal autohton, urmând ca restul dozelor angajate de Institutul Cantacuzino să fie livrate în cursul lunii decembrie.

Ministerul Sănătății anunță că, în funcţie de necesităţile de campanie antigripală şi a recomandărilor venite din partea specialiştilor INSP, cu privire la activitatea virozelor respiratorii, se va planifica distribuţia dozelor  de vaccin antigripal în teritoriu.

”Conform analizelor efectuate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din Institutul Național de Sănătate Publică și ale Centrului Național de Gripă din INCDMI Cantacuzino, până în prezent, campania de vaccinare antigripală nu a fost demarată întrucât activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasă, fără răspandire geografică, fără a se înregistra probe pozitive de virusuri gripale”, a răspuns, și acum, Ministerul Sănătății de ce nu a demarat până acum campania de vaccinare antigripală și nu a trimis, până acum, în teritoriu dozele de vaccin antigripal. Cei care au dorit să se vaccineze antigripal au avut alternativa cumpărării dozelor de vaccin antigripal din farmacii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.