Vaccinul chinezesc produs de Sinovac, aprobat de OMS pentru utilizare in situatii de urgentă

1

Organizatia Mondială a Sănătătii (OMS) a autorizat, miercuri, utilizarea in cazuri de urgentă a vaccinului chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinovac.

Serul, care se administreaza in două doze la un interval de două pană la patru săptămani, este destinat persoanelor de peste 18 ani.

Serul produs de Sinovac este un vaccin inactivat. Cerintele de stocare il fac usor de gestionat si adecvat pentru regiunile care au putine resurse, mai scrie OMS in comunicatul de presa.

Eficacitatea serului pentru persoanele de peste 60 de ani nu a putut fi estimata

Rezultatele privind eficacitatea vaccinului au arătat că previne boala cu simptome la 51% dintre cei imunizati si previne manifestările severe ale COVID-19, precum si spitalizarea in cazul tuturor celor care au participat la studii.

S-au afectuat studii clinice si in cazul adultilor cu varsta de peste 60 de ani, dar din cauza numarului mic de participanti la studiu din aceasta categorie de varsta, eficacitatea vaccinului pentru aceste persoane nu a putut fi estimata.

Pe de alta parte, OMS nu recomandă un plafon de varstă pentru vaccinare, deoarece datele colectate in timpul utilizării ulterioare in mai multe tări si datele de sustinere a imunogenitătii sugerează că vaccinul va avea probabil un efect protector la persoanele in varstă.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Vaccinul chinezesc produs de Sinovac, aprobat de OMS pentru utilizare in situatii de urgentă • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.