Vaccinul gripal de la ”Cantacuzino”: acuzații, observații și întrebări

Vaccinul gripal de la ”Cantacuzino”: acuzații, observații și întrebări

0

vaccinareVaccinul gripal de la ”Cantacuzino”: s-a forţat redeschiderea producţiei în condiţiile în care nu exista nici personal suficient, nici liniile de fabricaţie nu au fost testate în mod corespunzător! Astfel vede situația de la Institutul ”Cantacuzino” fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, vicepreşedinte al PDL Suceava, care are observații și chiar întrebări în legătură cu ce s-a întâmplat acolo. Și nu este sigura persoană care a observat probleme legate de această instituție și vaccinul gripal produs.

Vaccinul gripal de la ”Cantacuzino” – despre producție: “Acum s-a forţat redeschiderea producţiei în condiţiile în care nu exista nici personal suficient, nici liniile de fabricaţie nu au fost testate în mod corespunzător. (…) Ce să caute SRI acolo? Trebuia să se uite pe fluxul tehnologic şi să vadă că e o defecţiune pe flux”, afirmă Cristian Irimie.
Vaccinul gripal de la ”Cantacuzino” – despre nivelul de endotoxine: “S-au făcut şi testele biologice şi s-a constatat o încărcătură de endotoxine de 30 de ori mai mare decât doza acceptată şi ANM a oprit producţia”, adaugă Irimie.
Vaccinul gripal de la ”Cantacuzino” – despre testele făcute pe oameni: “Sunt curios dacă cei care au participat la studiu au fost informaţi că aceste vaccinuri conţin o încărcătură de endotoxine de 30 de ori mai mare decât cea acceptată”, pune o întrebare fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Vaccinul gripal de la ”Cantacuzino” – despre anunțul că cele 400.000 de doze de vaccin gripal ar putea fi folosite în cazul unei pandemii: “O pandemie oricum ar fi cu alte tulpini la care aceste doze, şi aşa infestate, nu folosesc la nimic”.

Dr. Aurelia Grațiela Drăghici, până de curând – a fost demisă  – director general al INCDMI ”Cantacuzino”, i-a scris primului ministru, arată că la data numirii sale în funcție, 21 octombrie 2013, producția de vaccin gripal era în plină desfășurare, în coordonarea directorului general adjunct Ovidiu Antal, a cărui funcție nu era prevăzută în hotărârea de Guvern, de funcționare a institutului – acesta, în vârstă de 27 de ani, a susținut concursul, fiind sprijinit pentru această funcție de însuși… ministrul Sănătății!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.