Vaccinul hexavalent se distribuie. Noul calendar de vaccinare, de la 1 aprilie

Vaccinul hexavalent se distribuie. Noul calendar de vaccinare, de la 1 aprilie

0

Ministerul Sanatatii a anuntat ca distribuitorul autorizat a furnizat 52 000 de doze de vaccin hexavalent din cele 571 500 achizitionate si da vina pe producator pentru disfunctionalitati. Vezi cum arata noul calendar obligatoriu de vaccinare, valabil de la 1 aprilie 2015!

MS: toti copiii nevaccinati vor fi recuperati la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie

Dozele de vaccin au fost distribuite catre toate directiile de sanatate publica, pentru imunizarea copiilor de 2, 4 și 11 luni, conform noului calendar obligatoriu de vaccinare valabil de la 1 aprilie 2015.

”Ministerul Sanatatii a transmis în teritoriu toate masurile care trebuie luate în aceasta perioada pentru derularea în bune conditii a campaniei de vaccinare. Astfel, s—a solicitat directiilor de sanatate publica teritoriale și identificarea copiilor nascuti în aceasta perioada și care nu au fost imunizati, în vederea gestionarii corecte pentru recuperare la vaccinare. Mentionam ca toti copiii nevaccinati vor fi recuperati la vaccinare prin cabinetele medicilor de familie, fara afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, anunta institutia condusa de Nicolae Banicioiu.

Eventualele disfunctionalitati înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilitatii producatorului de a livra acest produs în timp util, explica Ministerul Sanatatii.

Iata cum arata noul calendar obligatoriu de vaccinare, valabil de la 1 aprilie 2015

noua schema

 

”In noua schema de vaccinare se vor utiliza 3 doze de vaccin hexavalent pentru vaccinarea copiilor cu varsta de 2, 4 si 11 luni, vaccinarea cu vaccinul ROR la copiii cu varsta de 12 luni, 5 ani precum si pentru vaccinarea copiilor cu varsta de 7 ani in anul 2015, recuperarea cu vaccin VPI pentru copii cu varsta de 6 si 8 ani la medicul de familie, precum si realizarea tuturor vaccinarilor din cadrul schemei nationale de vaccinare de catre medicii de familie”, explica DSP Cluj, intr-o adresa din 31 martie catre medicii scolari si cei de familie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.