Ministerul Sanatatii lanseaza campania “Vaccinurile salveaza vieti”. Rebengiuc, actor in clipul provaccinare

0

Ministerul Sanatatii a lansat campania de promovare a imunizarii copiilor, sub numele “Vaccinurile salveaza vieti”, cu scopul de a informa parintii despre cea mai importanta si eficienta metoda de prevenire a bolilor care pot provoca moartea.

Campania “Vaccinurile salveaza vieti”contine un clip video care il are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc. Acesta spune povestea razboaielor din secolul trecut care au luat viata a 200 de milioane de oameni, in timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorat peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniaza importanta vaccinurilor pentru preventia unor boli care pot afecta grav sanatatea sau chiar viata oamenilor.

O alta componenta importanta a campaniei “Vaccinurile salveaza vieti” este informarea, prin noua pagina web dedicata vaccinarii: desprevaccin.ro.

Pagina web prezinta informatii despre beneficiile imunizarii, Programul National de Vaccinare, precum si marturiiale unor personalitati publice care si-au vaccinat copiii.

De asemenea, sunt prezentate in detaliu vaccinurile adesate copiilor si adultilor. Pagina desprevaccin.ro isi propune sa devina principala sursa de informare pentru toti cei care vor sa afle informatii cuprinzatoare si sigure despre vaccinurile esentiale folosite in Romania.

Campania de informare s-a bucurat de sprijinul pro bono al actorului Victor Rebengiuc, al Agentiei de publicitate FriendsTBWA, al Casei de productie Multi Media Est, al Gov IT Hub, al Grupului de vaccinologie al Societatii Nationale de Medicina de Familie si al altor voluntari.

Specialistii Institutului National de Sanatate Publica au descoperit ca, in cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinala este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, in timp ce tinta recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de 95%. De asemenea, 15% dintrecopii au fost incomplet vaccinati in raport cu varsta, din doua motive – refuzul si neprezentarea.

In privinta stocurilor de vaccin, Ministerul Sanatatii a achizitionat si a repartizat catre Directiile de Sanatate Publica 364.000 de doze de ser BCG. Din vaccinul hexavalent au fost achizitionate si distribuite 255.000 de doze, iar in acest moment este in derulare licitatia pentru achizitia unor noi cantitati.

Vaccinul ROR este in stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sanatatii a achizitionat si 500.000 de doze de vaccin gripal. In perioada urmatoare vor fi demarate procedurile de licitatie pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent si pneumococic.

Share.

Leave A Reply