Valeriu Gheorghita: Miocardita este mai frecventa dupa trecerea prin boala decat dupa vaccinarea anti-COVID-19

Valeriu Gheorghita: Miocardita este mai frecventa dupa trecerea prin boala decat dupa vaccinarea anti-COVID-19

1

Presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita, a facut unele precizari cu privire la riscul de aparitiei miocarditei, in cadrul unei conferinte de presa. Medicul militar a mai precizat ca boala este specifica persoanelor cu varsta de pana in 30 de ani.

“Ceea ce vom face in perioada urmatoare este sa comunicam mai intens pe aceasta tema, cu preponderenta pe populatia tanara, inclusiv copiii, tocmai pentru a oferi suficiente informatii parintilor legat de profilul de siguranta al vaccinurilor, de eficacitate, de eficienta, de beneficiile directe si indirecte, dar si de aceasta problema particulara legata de riscul de miocardita. Miocardita este o inflamatie a muschiului cardiac care nu este specifica vaccinarii impotriva COVID-19, ea este gasita ca potentiala reactie adversa si la alte tipuri de vaccinuri si care este in mod obisnuit cauzata de mai multi agenti infectiosi – virali, bacterieni, parazitari, fungi. Are o cauza multipla, sunt multiple cauze care pot determina aceasta inflamatie a muschiului cardiac, sunt cauze infectioase sau neinfectioase”, a explicat Valeriu Gheroghita.

 

Valeriu Gheorghita a anuntat ca Agentia Europeana a Medicamentului va face recomandarea de autorizare pe 25 noiembrie si probabil pe 26 noiembrie va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat copiilor cu varsta de 5 pana la 11 ani.

“Situatia preliminara legata de numarul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de varsta 5-11 ani: sunt identificate circa 45 de cabinete in unitatile sanitare si alte 135 de cabinete de vaccinare in centrele unde, in momentul de fata, se foloseste vaccin de la compania BioNTech/Pfizer. Aceste situatii vor fi in dinamica si pe masura ce vom avea o finalizare a numarului de cabinete, o vom comunica”, a mai declarat Valeriu Gheorghita.

In platforma nationala de programare, la fiecare centru de vaccinare, se va mentiona daca se pot administra si vaccinuri pentru grupa de varsta 5-11 ani.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Valeriu Gheorghita: Miocardita este mai frecventa dupa trecerea prin boala decat dupa vaccinarea anti-COVID-19 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.