Varianta Beta a SARS-CoV-2 poate scapa mai usor de raspunsul imun generat de vaccinuri

1

Varianta Beta a coronavirusului, descoperita in Africa de Sud, poate scapa mai usor de raspunsul imun generat de vaccinuri, potrivit unui expert britanic.

“Dintre variantele care exista si care sunt cunoscute, aceasta a fost mereu o amenintare pentru noi. Exista dovezi solide din Africa de Sud ca poate sa evite raspunsul imun generat de vaccinul AstraZeneca mult mai bine”, a declarat profesorul John Edmunds de la London School of Hygiene and Tropical Medicine si membru al Grupului stiintific consultativ pentru Urgente (Sage).

Autoizolare pentru cei intorsi din Franta

Profesorul John Edmunds a spus ca guvernul britanic are toate motivele sa fie ingrijorat.

“Varianta Beta […] este, probabil, mai putin infectioasa decat Delta care se raspandeste aici, in Marea Britanie, acum. Are avantajul ca e capabila sa scape de raspunsul imun intr-o masura mai mare. Pe masura ce populatia de aici devine tot mai imuna, conditiile sunt potrivite pentru ca varianta Beta sa capete un avantaj, asa ca inteleg ingrijorarea”, a adaugat Edmunds.

Guvernul Marii Britanii a anuntat ca toti cei care revin din Franta trebuie sa se autoizoleze, indiferent daca sunt sau nu vaccinati. Masura este valabila chiar si pentru cei care au schema completa de vaccinare.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Varianta Beta a SARS-CoV-2 poate scapa mai usor de raspunsul imun generat de vaccinuri • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.