Varianta indiana a coronavirusului a fost detectata in 17 tari

1

Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta ca tulpina indiana a coronavirusului a fost identificata in 1.200 de secventieri ”din cel putin 17 tari”. Cele mai multe au fost descoperite in probe colectate din India, Marea Britanie, SUA si Singapore.

Potrivit Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor, varianta indiana a fost gasita pana acum in Europa in Belgia, Germania, Irlanda, Tarile de Jos, Elvetia, insula franceza Caraibe Guadelupa si Marea Britanie.

Marea Britanie, cea mai afectata tara din Europa

Marea Britanie avea la 21 aprilie cele mai multe cazuri, 132. Celelalte tari europene au raportat pana acum mai putin de zece cazuri fiecare. Virusul indian are, la randul sau, mai multe variante, dintre care cea numita L452R are o transmisibilitate crescuta.

Directorul laboratorului german BioNTech a declarat miercuri ca este increzator ca vaccinul COVID dezvoltat in colaborare cu Pfizer este eficient impotriva variantei indiene.

 “Varianta indiana are mutatii pe care le-am studiat deja si impotriva carora functioneaza vaccinul
 nostru”, a declarat Ugur Sahin, care a adaugat ca testele sunt in curs de desfasurare.

India, record dupa record

India a depasit pragul de 200 de mii de decese COVID-19 miercuri, cu peste 3.000 de decese raportate in ultimele 24 de ore si peste 300 de mii de noi cazuri de coronavirus identificate. Numarul deceselor a crescut cu aproximativ 44.000 de la 1 martie.

Marea Britanie, Franta, Germania si Belgia si-au inchis granitele pentru cei care vin din India. Se pot intoarce doar cetatenii si rezidentii, care sunt obligati sa respecte conditii stricte de carantina.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Varianta indiana a coronavirusului a fost detectata in 17 tari • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.