Care este varsta ideala pentru a deveni mama? Ce spun studiile

0

In urma unor teste efectuate de cercetatorii de la Universitatea din California de Sud, s-a concluzionat care este varsta ideala pentru a deveni mama. Rezultatul poate sa fie surprinzator.

Cresterea unui copil este o calatorie minunata in viata unei femei, care poate aduce fericire si bucurie, dar care impune si procari sau griji, indiferent de varsta. Astfel, se impune intrebarea: exista momentul potrivit sau varsta cea mai buna pentru a deveni mama?

Un studiu recent arata ca a devenit mama la varsta de 35 de ani aduce o multime de benficii, potrivit „Bright Side“. Varsta medie la care o femeie poate sa devina mama pentru prima data continua sa fie tot mai mare. Iar aceasta decizie nu tine doar de moda.

Femeile intre 30 si 40 de ani sunt mai sigure pe ele si mai hotarate sa devina mama

Femeile cu varste intre 30 si 40 de ani se simt mult mai sigure si mai hotarate pe ele pentru a face acest pas in acel interval de ani, fapt amplificat si de siguranta unei relatii, dar si de siguranta carierei.

Mama, dupa varsta de 35 de ani

In mod obiectiv, sarcina dupa varsta de 35 de ani este considerata riscanta. Pe de alta parte, stiinta descopera beneficii noi ale unei sarcini la o varsta tarzie. Anterior, s-a dovedit ca a avea un copil dupa 35 de ani creste speranta de viata, iar acum un studiu al Universitatii din California de Sud arata ca a da nastere dupa 35 de ani duce la imbunatatirea abilitatilor mintale ale mamei.

Cecetatorii de la Universitatea din California de Sud au facut mai multe teste asupra a 830 de femei aflate la menopauza. Participantele au fost testate cu privire la planificare, perceptie vizuala, memorie verbala, concentrare si atentie. Expertii au descoperit ca femeile care au avut primul copil dupa 24 de ani s-au descurcat mai bine la testele mintale de acuitate, la rezolvarea problemelor si la abilitatile verbale in comparatie cu cele care au devenit mame intre 15 si 24 ani.

Femeile care au devenit mame ultima oara dupa 35 de ani aveau memorie verbala foarte buna si o cunoastere desavarsita a anumitor lucruri. Aceste descoperiri sunt legate de cresterea brusca a hormonilor, estrogen si progesteron, in timpul sarcinii, care au un efect benefic asupra fenomenelor chimice din creier, in special daca sarcina a avut loc la o varsta inaintata.

Sarcina, la orice varsta, are avantajele si dezavantajele ei

A decide cand sa faci un copil nu este un lucru simplu, iar sarcina, la orice varsta, are avantajele si dezavantajele ei. Cel mai important lucru de facut este sa iti consulti in prealabil medicul ca sa poti sa ai o sarcina usoara si sanatoasa.

sursa

Share.

Leave A Reply