Pedalarea de primavara, la Timisoara. Sanatate, picnic in stil frantuzesc si multe surprize

0

“Verde pentru Biciclete” are placerea de a va invita la duminica, 3 aprilie 2016, la Pedalarea de Primavara.

Tema Pedalarii de Primavara o constituie conceptul joie de vivre, concept familiar francezilor, in speta parizienilor. Parisul este cunoscut prin reglementarile si facilitatile mersului pe bicicleta si adoptarii unui stil de viata satisfacator, hedonist. Una din placerile acestora o reprezinta intalnirile relaxante si voioase cu prietenii, mai ales pe malul Senei. Canalul Bega este un simbol al Timisoarei, iar pistele de biciclete realizate de-a lungul acestuia sunt un prilej de pedalare si relaxare in stil parizian. Ne propunem ca evenimentul sa aiba drept punct final de pedalare un mal al Canalului Bega, unde sa facem un picnic in stil parizian.

Programul avut in vedere este urmatorul:

Intalnirea biciclistilor va avea loc incepand cu ora 10:00, pe platforma Timco (Str. Circumvalatiunii). Cei care nu au inca un numar de bicicleta, vor primi unul in mod gratuit. Strangem in continuare semnaturi pentru accesul biciclistilor in toate zonele din oras. Incepand cu ora 10:00, membrii Rotary Club Ripensis vor distribui veste reflectorizante si materiale informative cu privire la siguranta in trafic sub sloganul Alege Viata, un proiect la care parteneri sunt Inspectoratul de Politie al Judetului Timis si Fundatia Bega. Partenerii sportivi SmartFit Studio vor realiza un spectacol antrenant pentru biciclisti.

De la ora 11:00, vom porni pe urmatorul traseu: Calea Circumvalatiunii – Str. Gheorghe Lazar (la stanga) – Bulevardul Cetatii – Calea Torontalului – Calea Alexandru Ioan Cuza – Sens giratoriu Marasti – Strada Oituz – Bulevardul Take Ionescu – Strada Nicu Filipescu – Bulevardul Revolutiei din 1989 – Podul Decebal – Splaiul Nistrului – Bulevardul Corneliu Coposu – Strada Cluj – Strada Aries – Calea Martirilor 1989 – Bulevardul Liviu Rebreanu -Bulevardul Constantin Brancoveanu – Bulevardul General Ion Dragalina – Splaiul Nicolae Titulescu.
La final, ii invitam pe participanti sa ni se alature pentru un picnic inedit pe malul Begai, in stil frantuzesc.

Pentru a le face sederea mai frumoasa si mai relaxanta, pregatim urmatoarele activitati:
– atelier de facepainting pentru copii realizat de Gabriela Strugaru (Gabriela Marke Art Studio)
– atelier de portrete la minut
– spectacol de canotaj pe Bega, realizat de catre Clubul Sportiv Nautic Banat; membrii clubului vor organiza ture pentru biciclisti
– Alex Baciu va realiza pe loc o pictura tematica
– Institutul Francez din Timisoara a imbratisat conceptul de ”joie de vivre” si vor organiza intr-un colt de picnic instrumentarul tipic frantuzesc : cosulet de paie, fata de masa in carouri si alte decoruri; participantii vor putea degusta paine si branza frantuzeasca, impreuna cu suc de mere

Vor fi oferite o sumedenie de premii la Pedalarea de Primavara:

1. Fabulous Baskets va oferi un cos de picnic prin intermediul unui concurs online pe fb.com/verdepentrubiciclete
2. Restaurant Belvedere va oferi 5 vouchere in valoare de 100 lei fiecare
3. Arsenal Park va oferi urmatoarele
– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la traseele de catarare -one day long
– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la Turnul Arsenal (tiroliana si PowerFan Jumps) – pentru toata luna august
– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la Aqua Park – allday long
4. SmartFit Studio va oferi 15 abonamente de o luna de full fitness, valabile pana in luna mai inclusiv.

Sponsori si partneri:

BCR – BCR isi propune prin proiectele sale de implicare in comunitate sa fie parte integranta a societatii,avand in echipa cetateni responsabili, cu principii solide si avand ca scop intermedierea si sustinerea dezvoltarii valorii in comunitatile din care face parte. BCR urmareste sa fie un model, o sursa de inspiratie si un catalizator pentru toti stakeholderii sai din acest punct de vedere. Pe langa initierea sau sprijinirea unor programe de responsabilitate sociala cu impact, obiectivul BCR este ca fiecare angajat sa devina un ambasador al implicarii in comunitate. De asemenea, BCR este un actor important al dezvoltarii economice, prin sprijinirea proactiva a membrilor comunitatii de afaceri. Directiile strategice ale BCR in ceea ce priveste implicarea in comunitate sunt urmatoarele:

Sustinerea si promovarea liderilor si a modelelor, participand la crearea unui cadru pozitiv si inspirational dezvoltarii Romaniei.

Educatie pentru dezvoltarea competentelor practice, avand parteneriate strategice cu cele mai mari universitati din tara cu scopul principal de a crea proiecte care sa ajute la dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor pentru o mai usoara integrare in piata muncii.

Leadership-ul civic, prin dezvoltarea unor proiecte care vin in sprijinul a sute de ONG-uri anual,precum si prin incurajarea angajatilor sai pentru a fi cetateni responsabili, integrand banca in tesatura comunitatii.

Arsenal Park – complex turistic cu specific militar, un resort unic in sud-estul Europei. Hotel&Adventure Park, Arsenal Park propune o serie de activitati in aer liber dedicate teambuildingurilor si vacantelor cu familia sau cu prietenii. Cele mai recente proiecte dezvoltate sunt Aventura Park Arsenal (trasee de catarare, cea mai lunga tiroliana din tara, PowerFan Jumps), SkatePark, Patinoar, Manej, AquaPark Arsenal.

Restaurant Belvedere – Belvedere e probabil cel mai indraznet si rafinat restaurant din centrul orasului. La Restaurant Belvedere, spectacolul vizual al strazii desavarseste spectacolul culinar. Bogata mostenire multiculturala a orasului Timisoara a fost adunata intr-un meniu fusion de cinci stele, cu influente meridionale si un twist contemporan.

Parteneri: KISS FM, SmartFit Studio, Institutul Francez din Timisoara, Clubul Sportiv Nautic Banat, Rotary Club Ripensis Timisoara

Colaboratori: Alex Baciu, Fabulous Baskets, Gabriela Make Art Studio

Pedalarea de Primavara da startul evenimentelor marca “Verde pentru Biciclete” desfasurate in sezonul cald. Pedalam impreuna pentru un stil de viata mai sanatos, pentru egalitate in trafic si pentru un oras mai putin poluat.

“Verde pentru Biciclete” este o miscare pentru pedalare, sustinuta de Fundatia Bega.

Share.

Leave A Reply