Timisorenii au inceput primavara, cu o pedalare sanatoasa si cu un picnic, pe malul Begai (VIDEO)

0

Echipa “Verde pentru Biciclete” a organizat duminica 3 aprilie 2016, Pedalarea de Primavara.

Tema Pedalarii de Primavara a avut la baza conceptul joie de vivre, concept familiar francezilor, in speta parizienilor.

Canalul Bega este un simbol al Timisoarei, iar pistele de biciclete realizate de-a lungul acestuia sunt un prilej de pedalare si relaxare in stil parizian.

La finalul plimbarii cu bicicleta, pe malul Begais-a organizat un picnic in stil parizian.

 “Astazi a avut loc Pedalarea de Primavara. Ne-am asteptat ca aceasta sa fie cea mai mare plimbare pe doua roti din an si am avut dreptate. Au participat in jur de 4000 de biciclisti. Noi am incercat sa aratam timisorenilor ca bicicleta ar trebui sa fie un stil de viata. Din acest motiv, noi am gandit un concept foarte dragut si anume: “Joie de vivre” – Bucuria de a trai. Asta am incercat noi sa facem astazi la pedalare de primavara. Dupa pedalarea efectiva ne-am oprit pe malul Begai si am luat un picnic, am organizat defilari impreuna cu Clubul Sportiv Nautic Banat pe Bega si am organizat o tombola.”, a spus Romina Faur, coordonator Verde pentru Biciclete.

Participantii au fost incantati de posibilitatea de a face miscare si de a promova un stil de viata sanatos.

“Cred ca miscarea este foarte importanta, pentru sanatate si pentru moral. Si pentru cei mici este important sa vada la parinti ca se face miscare si oricum, miscarea la aer e cea mai buna.”

“Am venit pentru miscare, in primul rand, relaxare si plimbarea ca in fiecare an cu bicicletele. Consider ca e sanatos sa faci miscare pentru ca ajuta pentru organismul nostrum, pentru mentinerea sanatatii.”

“De cand l-am nascut pe cel mic, am promis ca il vom lua cu noi peste tot, am fost cu el la munte, cu cortul, mergem cu el cu bicicleta in permanenta, si este foarte fericit. Si astazi, bineinteles ca am participat si la acest eveniment si chiar ne-am bucurat ca s-a organizat, ne bucuram ca s-a finalizat cu un picnic si speram sa se mai organizeze si alta data asemenea evenimente.”

Initiativa Verde pentru biciclete incearca, prin activitati de incurajare a mersului pe bicicleta, sa creasca numarul biciclistilor din Timisoara. Campania “Verde pentru Biciclete” este prima iniţiativă din Timişoara care încurajează adoptarea mersului pe bicicletă ca şi alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraş.

Share.

Leave A Reply