Viață de coșmar: urina din cinci în cinci minute. Operație de reconstrucție a vezicii urinare, pentru a readuce pe linia de plutire o viață de om

0

Urina din cinci în cinci minute, nu mai dormea noaptea, avea un rinichi distrus și era în pericol de a pierde și al doilea! Un pacient diagnosticat cu tuberculoză urogenitală trăia un adevărat coșmar. Bărbatul a fost supus unei operații de reconstrucție a vezicii urinare pentru ca viața lui să poată reveni pe linia de plutire, să poată reveni la normal.

Sala operatie vascular IonacOperația de reconstrucție a vezicii urinare a fost efectuată echipă de medici din cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, coordonată de dr. Călin Chibelean. Pacientul avea o vezică de mărimea unei nuci, cu o capacitate 10-20 ml, rinichiul drept dilatat, iar cel stâng distrus complet.

“Ca și simptome, pacientul urina din cinci în cinci minute, nu mai dormea noaptea, pierdea urină și era în pericol de a pierde și al doilea rinichi și să ajungă la dializă. Tuberculoza urogenitală poate afecta, până la distrucție, vezica, ureterele, rinichii, dar și organele genitale, adică prostata, veziculele seminale, testiculele”, notează Agerpres, citând surse din unitatea sanitară, care a efectuat operația de reconstrucție a vezicii urinare.

În ce a constat operația de reconstrucție a vezicii urinare? Medicii au stentat ureterul drept, s-a recoltat un segment de intestin subțire și a fost construită o neovezică (de aproximativ 350 ml), care a fost conectată la ceea ce a mai rămas din vezica proprie.

Datorită faptului că s-a păstrat baza vezicii urinare proprii, atât funcția sexuală, cât și continența urinară vor fi păstrate nealterate și după intervenția chirurgicală pacientul își va continua viața în mod normal. (…) Lipsa segmentului de intestin din circuitul digestiv (folosit la reconstrucția vezicală) practic nu are impact negativ asupra organismului în timp ce reconstituirea vezicii urinare va permite pacientului să urineze în mod natural și să aibă o excelentă calitate a vieții postoperator, fiindu-i asigurată integritatea corporală și reinserția socială ușoară și rapidă”, a anunțat, după operația de reconstrucție a vezicii urinare,  SCJ Mureș.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.