VIDEO | Frica de boala sau frica de vaccinul Astra Zeneca?!

VIDEO | Frica de boala sau frica de vaccinul Astra Zeneca?! Cu asta se confrunta timisorenii care nu se inghesuie sa se programeze pentru a se imuniza

1

Rata de infectare cu coronavirus se apropie de 8 la mia de locuitori în Timișoara, insa oamenii sunt reticenti in fata imunizarii, iar situatia e aceasi in tot judetul. Numai la Lugoj, astazi erau libere aproape 1000 de locuri in centrul de vaccinare.

“In ultimele 24 de ore, la  nivelul judetului Timis, s-au administrat un numar total de 2492 de doze de vaccin impotriva COVID-19. Pentru perioada 14-31 martie sunt disponibile aproximativ 2000 de locuri pentru imunizarea populatiei din judetul nostru.”, a spus Cornelia Bubatu, purtator de cuvant – DSP Timis.

La opt zile de la intrarea Timişoarei în carantină, fiind aşteptate efecte pozitive, rezultatele sunt exact invers. Numarul imbolnavirilor creste alarmant de la o zi la alta.

Reprezentantii DSP Timis sustin ca aceasta reticenta in fata vaccinului Astra Zeneca se datorează speculatiilor din spatiul media.

“Discutiile din ultima perioada de timp legate de vaccinul Astra Zeneca au provocat o anumita retinere, fapt ce explica numarul de locuri mai mare libere din platforma de vaccinare. Cu toate acestea, in ultimele zile s-au inregistrat o crestere a adresabilitatii populatiei. Avem convingerea ca o data cu clarificarea situatiei, lucrurile vor merge in directia potrivita.”, a spus Cornelia Bubatu, purtator de cuvant – DSP Timis.

Timisul se afla in capul listei in ceea ce priveste rata de imbolnavire.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: VIDEO | Frica de boala sau frica de vaccinul Astra Zeneca?! Cu asta se confrunta timisorenii care nu se inghesuie sa se programeze pentru a se imuniza • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.