Un inginer biomedical a descoperit un tratament care vindeca orice virus de pe planeta

0

Todd Rider, un inginer biomedical, considera ca poate vindeca orice virus de pe planeta. El a descoperit DRACO care are potentialul de a revolutiona tratamentul si preventia infectiilor virale in secolul XXI.

Totusi, acesta afirma ca nu poate eradica virusul Zika prea curand pentru ca ii lipsesc banii. Cu toate ca in urma cu 15 ani, atunci cand a facut descoperirea (Double-stranded RNA Activated Caspase Oligomerizer- DRACO), au aparut campanii de strangere a banilor, acesta inca nu dispune de acestia.

Ceea ce l-a determinat pe acesta sa inceapa aceasta activitate a fost faptul ca existau foarte putine tratamente impotriva virusilor si acestea se adresau doar unui anumit tip. Astfel, a considerat utila incercarea de a descoperi un tratament care sa poata vindeca toate tipurile de virusuri. Si, pentru a nu inventa ceva de la zero, a decis sa imprumute ceea ce natura a creat deja. Celulele noastre au capacitatea de a detecta virusurile si de a le inlatura, astfel ca acesta a combinat aceste doua sisteme pentru a distruge virusurile. Asa cum antibioticele au revolutionat medicina secolului XX, Rider spera ca descoperirea sa sa o revolutioneze pe cea a secolului XXI.

Cu toate acestea, multe companii farmaceutice vor sa ii testeze eficienta prin incercarea de a vedea daca acesta pot lupta impotriva unor virusuri create artificial in clinici.

Acest tratament poate vindeca o gama larga de virusi

Teoretic, acest tratament poate vindeca o gama larga de virusuri si poate avea efecte asupra unui numar mare de oameni. Activistii din mediul on-line au aflat despre aceasta intentie a lui Todd Rider si s-au oferit sa stranga banii necesari derularii proiectului acestuia, iar intentia finala este aceea de a crea o pilula bazata pe acest tratament.

Daca DRACO va fi capabil sa lupte impotriva virusurilor create artificial, Rider este ferm convins ca farmaciile vor achizitiona acest tratament si il vor utiliza, initial, in testarea pe animale, pentru a-i dovedi eficienta asupra mamiferelor. Mai mult decat atat, spera ca va fi studiat intr-un deceniu sau, poate, mai putin.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.