Vino sa donezi sange! Transforma picatura in infinit! (VIDEO)

0

Asociatia studenteasca AMiCUS Timisoara si Timisoara Dental Students Association, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si Centrul Regional de Transfuzie Sangvina Timisoara a demarat campania de promovare a donarii de sange “Picatura de viata”, in data de 18 martie 2017.

Campania este sustinuta de ultramaratonistul Andrei Rosu, de doamna Mihaiela Geoana, presedinte al Fundatiei “Renasterea” si fost presedinte al Crucii Rosii Romania si dr. Dumitru Bortun, prof. univ. la SNSPA.

Acest demers reprezinta preambulul unei campanii nationale de incurajare a romanilor de a dona, campanie pe care AMiCUS doreste sa o desfasoare incepand cu aceasta luna.

Aproximativ 60 la suta din populatia Romaniei va avea, la un moment dat in viata, nevoie de sange. Insa, deocamdata, numai 2 la suta dintre romani doneaza.

Cineva are nevoie de sange o data la 3 secunde

Necesarul anual de sange in Romania este de 500.000 de unitati (o unitate are 450 de ml total), iar anul trecut doar 66 la suta din cerere a putut fi acoperita.

In timpul unei donari de se colecteaza 450 de ml de sange toatl, cantitate care se reface ca volum in 60 de minute, iar celular in 2-3 saptamani.

Persoanele care doresc sa doneze trebuie sa fie adulte (18-60 de ani) sanatoase, sa lase minim doua luni intre donari, sa nu depaseasca 5 donari anuale (barbati) si 4 donari anuale (femei).

Donarea dureaza 8-10 minute.

Share.

Leave A Reply