Profesorul Virgil Păunescu a anunţat că şi-a administrat singur vaccinul. Care este explicatia? (VIDEO)

1

Virgil Păunescu, de la Institutul Oncogen, a anunţat intr-o postare pe Facebook, că şi-a administrat singur vaccinul antiCovid pe care l-a creat, pentru a le demonstra autorităţilor române că proiectul său este unul valoros.

“Având în vedere complexitatea cercetării, pentru a ne asigura că toţi paşii au fost efectuaţi, Spitalul Judeţean şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara vor face o comisie comună de anchetă, cu specilaişti, care vor parcurge toate etapele şi vor verifica cum au fost făcute toate procedurile.”,  a declarat pentru Mediafax managerului Spitalului Judeţean din Timişoara, Raul Pătraşcu.

Paunescu

Spitalul Judeţean din Timişoara, care administrează institutul a anunţat că va demara o anchetă, împreună cu specialişti de la universitatea din oraş, pentru a se asigura că au fost respectaţi paşii cercetării.

Şeful institului de la Timişoara a prezentat avantajele vaccinului său.

“Am vrut, pentru ca a face un vaccin este o chestie dificila, costisitoare, cu mult efort si am vrut sa privim o privire un pic in viitor, in sensul ca, noi in mod normal vom respecta regulile Agentiei Medicamentului si vom face toti pasii normali. Ceea ce am vrut eu sa vad, ceea ce oricum, la un moment dat, peste o luna, doua, s-ar fi intamplat, cand ar fi ajuns la pacientii voluntari, am vrut sa vad daca efortul pe care il facem, daca banii pe care vrem sa-i cerem, are vreo mica sansa sa reuseasca. Eu cred ca iese.

Cel mai mare avantaj este ca poate fi fabricat in Romania, al doilea avantaj este ca foloseste o tehnologie total noua, spre deosebire de majoritatea vaccinurilor care sunt dezvoltate cu metode traditionale si cel mai important lucru din punct de vedere virusologic si epidimiologic este ca tehnologia de lansare este foarte mobila, daca virusul se schimba, eu in trei zile am noua solutie. Sistemul imun reactioneaza mult mai puternic decat m-am asteptat eu.”, a declarat profesorul Virgil Păunescu, şeful Institului OncoGen.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Profesorul Virgil Păunescu a anunţat că şi-a administrat singur vaccinul. Care este explicatia? (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.