MS: 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile

0

In perioada 9 mai – 30 august, au fost confirmate 16 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile, anunta Ministerul Sanatatii.

Dintre cele 16 persoane infectate cu virusul virus West Nile, sase au decedat: trei la Bucuresti si cate una la Buzau, Braila, Olt.

Pe judete, situatia infectiilor cu virusul West Nile este urmatoarea: Bucuresti — 3 cazuri, Giurgiu, Ilfov si Vrancea cate 2 cazuri, iar in Buzau, Braila, Constanta, Galati, Ialomita, Olt si Sibiu cate un caz.

Virusul West Nile – simptome

Simptomele in cazul infectiei cu cu virusul West Nile sunt febra ridicata si durere intensa de cap, iar in cazurile severe apar si simptome neurologice — rigiditate a gatului, varsaturi, eruptii cutanate pe piept, sensibilitate crescuta la lumina, convulsii, frisoane, oboseala cronica si slabiciune musculara, precizeaza MS, adaugand ca 80% din persoanele infectate nu prezinta simptome

”Masurile de protectie recomandate sunt evitarea expunerii la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multa vegetatie si umiditate ridicata (parcuri, paduri, ape statatoare etc), utilizarea substantelor chimice repelente de tantari, impiedicarea patrunderii tantarilor in casa, desecarea baltilor de apa din jurul gospodariilor si indepartarea recipientelor de apa statuta si a gunoiului menajer”, se mai arata in comunicatul MS.

Potrivit MS, cazurile depistate si inregistrate in Romania sunt sporadice si, in momentul de fata, nu comporta riscul unei epidemii de amploare.

Datele au fost furnizate Ministerului Sanatatii de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile.

Share.

Leave A Reply