Visul “Copiii de Cristal” devine realitate datorita ajutorului comunitatii brasovene

0

7.000 de lei este suma stransa de AsociatiaCopiii de Cristal in urma concertului caritabil „Impreuna, pentru un vis!” care a avut loc aseara, 10 decembrie 2015, la Centrul Cultural Reduta. Fondurile vor fi investite in modernizarea instalatiei electrice si dotarea cu surse de incalzire a Centrului de Evaluare si Recuperare prin Terapie Specializata pentru Tulburari din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD si alte tulburari asociate.

„Constatam cu bucurie, de la un an la altul, ca Asociatia Copiii de Cristal are din ce in ce mai multi prieteni, oameni dornici sa se implice si sa ajute. Multumim din tot sufletul celor care au contribuit la succesul spectacolului caritabil de aseara, artistilor, spectatorilor, partenerilor, oamenilor de bine care au donat pentru cauza noastra, echipei si beneficiarilor asociatiei. Suntem foarte fericiti ca am reusit sa strangem suma de 7.000 de lei, este o premiera pentru un eveniment organizat exclusiv de asociatia noastra.”, a declarat Gabriela Plopeanu, presedintele Asociatiei „Copiii de Cristal”.

In cadrul spectacolului de aseara, pe scena salii de la Reduta au urcat elevi ai Liceului de Muzica „Tudor Ciortea”, precum si artisti de la Palatul Copiilor din Brasov si din Codlea. Seara a continuat cu momente muzicale realizate de fosti concurenti ai emisiunii „Vocea Romaniei”, artisti consacrati si implicati in sustinerea cauzei Copiilor de Cristal: Lori Ciobotaru, Petra Acker, Roxana Morar si Ricardo Caria, care a fost si amfitrionul evenimentului.

Multumim partenerilor pentru sustinere: Centrul Cultural Reduta, Liceul de Muzica „Tudor Ciortea”, Palatul Copiilor Brasov, Palatul Copiilor Codlea, Reteaua CAN BV, librariile BookCity, George Cosbuc, St. O. Iosif, RAT Brasov, La Casa de Turta Dulce, Floraria Vintage Shop, Vila Trapez, Tex FM, Transilvania Expres, Mytex.ro, Zile & Nopti, 24 FUN, Newsbv, Mix 2 TV, Brasovul Tau, Super FM si Radio Brasov.

Extra info ACC

Povestea Asociatiei „Copiii de Cristal” a inceput in anul 2006, la initiativa unui grup de parinti ai caror copii au fost diagnosticati cu autism sau cu alte tulburari asociate.

Asociatia, precum si primul Centru de Evaluare si Recuperare prin Terapie Specializata pentru Tulburari din Spectrul Autist, Sindrom Down, Sindrom Asperger, ADHD si alte tulburari asociate, au luat nastere din dorinta si necesitatea de a le oferi copiilor, tinerilor si adultilor cu dizabilitati din Brasov sansa de a beneficia de servicii de asistenta si terapie specializata, servicii care nu sunt oferite de asistenta publica garantata de statul roman. Echipa de terapeuti a Asociatiei „Copiii de Cristal” este formata din 10 profesionisti din domeniile psihopedagogie, psihologie clinica si kinetoterapie.

In prezent, asociatia asista 73 de beneficiari, cu varste cuprinse intre 2 si 57 ani. Multi dintre acestia provin din familii cu venituri modeste carora asociatia le asigura plata terapiilor prin fondurile atrase prin actiuni de fundraising si evenimente caritabile.

Share.

Leave A Reply