Vizita la stomatolog, importanta inca din primii ani de viata

Vizita la stomatolog, importanta inca din primii ani de viata (VIDEO)

0

Preventia este extrem de importanta pentru dezvoltarea sanatoasa a dintilor copiilor. Acesta este si motivul pentru care Asociatia Americana a Medicilor Dentisti Pediatri (AAPD) recomanda ca prima vizita a copilului, la medicul stomatolog, sa aiba loc in jurul varstei de 1 an, si nu mai tarziu de 6 luni de la aparitia primului dinte. Inca de la aceasta varsta frageda, pot fi prevenite multe dintre afectiunile dentare, specifice copiilor.

“Trebuie sa tinem cont de faptul ca, statistic, boala numarul unu a copilariei este caria dentara. Aceasta se dezvolta cu rapiditate in cazul dintilor de lapte, in doar 2 luni de la aparitia ei poate ajunge la nerv si provoaca durere. De aceea este foarte important ca pe langa o igiena dentara corecta, sa apelam si la metodele profesionale de preventive impotriva cariilor.”, a spus Dr. Anda Budulan, medic dentist pediatru DENT ESTET 4 KIDS.

stomatologie receptie loc joaca

Din fericire, cariile pot fi evitate, dar trebuie luate cateva masuri preventive.

“Cele mai eficiente metode preventive sunt sigilarea si fluorizarea dentara, care se realizeaza atat pe dintii de lapte, cat si pe dintii definitivi tineri. Sigilarea reduce riscul de aparitie a cariilor cu pana la 90%.”,  a spus Dr. Anda Budulan, medic dentist pediatru DENT ESTET 4 KIDS.

Parintii trebuie sa stie ca, pentru a impiedica neplacerile legate de aparitia cariilor, la colpii, este esentiala vizita periodica la medicul stomatolog pediatru.

stomatologie dentist joaca copil

Este important ca in primii 3-4 ani de viata, vizita la medicul stomatolog pediatru sa aiba loc o data la 3-4 luni, pentru a face acomodarea copilului mai usoara. Dupa aceasta varsta, se recomanda ca sedintele de profilaxie si consultatiile periodice sa aiba loc din 6 in 6 luni.”,  a spus Dr. Anda Budulan, medic dentist pediatru DENT ESTET 4 KIDS.

trainere dentare

Este bine de stiut ca afectiunile dentare, in cazul copiilor,  sunt influentate de… anotimp

“Pe timpul verii, urgentele dentare cresc cu pana la 30%, atat din cauza traumatismelor, cat si din pricina obiceiurilor alimentare incorecte. Specialistii in stomatologie pediatrica atrag atentia ca sucurile acidulate si alimentele cu un continut crescut de zahar se numara printre principalele cauze ale aparitie afectiunilor dentare pe timpul verii.”,  a spus Dr. Anda Budulan, medic dentist pediatru DENT ESTET 4 KIDS.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.