Vlad Voiculescu: Testarea si vaccinarea, cheia redeschiderii unor activitati

Vlad Voiculescu: Testarea si vaccinarea, cheia redeschiderii unor activitati

1

Potrivit declaratiilor de luni, din Parlament, ale ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, vaccinarea si testarea anti-COVID-19 sunt solutii pentru deschiderea unor activitati.

“La un moment dat, probabil ca solutia va avea aceste doua componente – vaccinarea si testarea. Si da, ne propunem ca de acum sa lucram la mecanisme care sa permita deschiderea anumitor activitati culturale, anumite activitati sportive si da, cu siguranta, ne vom folosi de testare.” a afirmat Vlad Voiculescu.

Germania si Spania, modele pentru Romania

Ministrul a dat ca exemple Germania si Spania, care, de curand, au organizat evenimente cu un numar mare de participant.

“Ne uitam care sunt metodele prin care sa putem cat mai curand sa convietuim cu pandemia prin care trecem si care va mai dura o vreme. Trebuie sa vedem si dincolo de ceea ce se intampla in spitale, pe de-o parte sa pastram restrictii, pe de alta parte sa dam posibilitatea restaurantelor, activitatilor culturale si, in general, vietii sa continue”, a afirmat Vlad Voiculescu in Parlament.

Testarea rapida, o solutie

“Testele vor fi puse la dispozitie, cel mai probabil, de catre autoritatile centrale, prin Ministerul Sanatatii, respectiv Departamentul pentru Situatii de Urgenta sau cine le-a achizitionat, s-ar putea sa existe diferente acolo, prin Comisia Europeana avem, de asemenea, o achizitie, respectiv o donatie, pretul ar putea sa difere de la o farmacie la alta. S-ar putea ca unele sa vrea sa ofere testarea gratuita, altele sa puna o anumita taxa. (…) Nu stiu care va fi costul final. S-ar putea sa fie gratuit sau s-ar putea ca unele farmacii sa vrea sa taxeze, sa puna un anumit pret pentru manopera. Testele evaluam acum posibilitatea de a le transmite gratuit catre farmacii”, a precizat ministrul.

La ora actuala, potrivit ministrului, sunt disponibile doua de kituri pentru testare.

“Avem donatii de la Comisia Europeana si luam in considerare achizitii suplimentare. (…) Probabil ca testarea va ajunge un serviciu decontat de Casa de Asigurari, asa cum este testarea de sange”, a declarant Vlad Voiculescu.

“Reteta” restrictiilor, in continua adaptare

In ceea ce priveste restrictiile, ministrul a adaugat ca nu exista o reteta perfecta.

“Nu exista undeva in lume o reteta care sa fi fost de la inceputul pandemiei pana la final, exista masuri care sunt mai eficiente sau mai putin eficiente. Incercam sa gasim mixul potrivit”, a adaugat ministrul Sanatatii.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Vlad Voiculescu: Testarea si vaccinarea, cheia redeschiderii unor activitati • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.