Peste 150 de voluntari inscrisi pe listele Spitalului Judetean din Timisoara

Peste 150 de voluntari inscrisi pe listele Spitalului Judetean din Timisoara (VIDEO)

1

Peste 150 de voluntari s-au inscris pe listele Spitalului Judetean din Timisoara, de la inceputul pandemiei, pentru a-i ajuta pe medici in “lupta” cu noul coronavirus. Lucreaza la foc continuu fara a avea pretentii. Pentru medici, voluntarii sunt o gura de oxigen fiind extensia principala a cadrelor medicale.

“Sunt aici de la inceputul pandemiei, nu am primit niciun ban, sunt voluntara, mi-as dori in continuare sa profesez in domeniu, chiar imi pace ceea ce fac, insa nu am primit niciun ban.”, a spus Natalia Leonte, asistent voluntar.

“Nu se vede deosebirea intre voluntari si medicii care sunt platiti.”, pacienta.

“Dorinta de a ajuta cat mai mult oamenii si de ajuta cadrele medicale care chiar au nevoie de ajutorul nostru.”, a spus Cristina Lupașcu, asistent voluntar.

Toti acesti voluntari sunt considerati esentiali in spital. Fara ei, munca salvatorilor ar fi mult ingreunata.

La spitalul Judetean din Timisoara, de la inceputul pandemiei au venit peste 150 de voluntari, medici, asistenti si personal auxiliar. In total, in cel mai mare spital din vestul tarii, sunt peste 500 de voluntari. Din pacate multi dintre ei nu pot participa la noile posturi scoase la concurs. Birocratia face ca ei sa nu se incadreze in anumite cerinte.

“Majoritatea voluntarilor care ne vin si lucreaza de cateva luni cu noi sunt de exemplu pe partea de asistenti, asistenti debutanti pentru ca nu au mai lucrat in spital si si-au facut acum experienta cu noi. Pentru a-i putea angaja noi ar trebui sa transformam aceste posturi pentru ca ei si daca se inscriu pentru aceste posturi si oricum in mod normal atunci cand iti pleaca cineva cu experienta si iti vine cineva nou, nu prea exista sa se transfere intre spitale asistenti cu experienta si aceste lucruri sunt foarte mult ingreunate de Ministerul Sanatatii si noi intelegem acest lucru pentru ca este o nebunie in toata tara cu acest coronavirus insa este nevoie de o procedura mai simplificata de angajari.”, a spus Raul Patrascu, manager Spitalul Județean Timișoara.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Peste 150 de voluntari inscrisi pe listele Spitalului Judetean din Timisoara (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.