WPA 2015 Bucharest International Congress 2015 (VIDEO)

WPA 2015 Bucharest International Congress 2015 (VIDEO)

0
WPA 2015 Bucharest International Congress propune o paradigma noua, sistemica si integrativa pentru sanatatea populatiei, a sistemelor sanitare si a politicii sanatatii: o colaborare in echipa intre medicina de familie, psihiatrie si sanatate publica care aduce dupa sine un management mai bun al bolilor psihiatrice — gradul de prevalenta cel mai ridicat in grupul bolilor netransmisibile.

50% din bolile psihiatrice exista inainte de varsta de 15 ani, si 75% inainte de varsta de 24 de ani

“Stim la ora actuala ca, cincizeci la suta din bolile psihiatrice exista inainte de varsta de cincisprezece ani, si 75% inainte de varsta de 24 de ani. Deci e nevoie de o preventie primara precoce, o depistare precoce si o interventie precoce. Chiar inainte de varsta de 14 ani avand in vedere ca 50% deja exista. In plus cu cat asteptam mai mult pentru a face o interventie, sansele de a dezvolta boli netransmisibile care exista in tandem cu anltele pe langa cele psihiatrice, e mare de tot.
De exemplu bolile cardiovasculare, diabet si combinatia de boli cardiovasculare, diabet si boli mintale, e mult mai dificil de a le trata decat de a trata una singura.
Deci sunt multe ratiuni de ce trebuie sa facem aceasta preventie primara si o depistare si o interventie precoce, care are o baza de succes mai mare clinica dar si o consecinta economice pozitive.”, a spus Eliot Sorel, copresedinte al comitetului stiintific.
WPA Congress 2015
“Bolile mentale sunt o problema mare in randul tinerilor, chiar mai mare decat se presupune a fi. Ne gandim aici la o varietate de probleme cum ar fi depresia, anxietatea, la fel ca si alte tulburari mentale mai mult sau mai putin cunoscute, dar totusi ingrijoratoare.
Exista si problema consumului de alcool si a drogurilor incluzand noile variante sinetice, care la prima vedere par a fi inofensive, multi le consuma, insa pentru unii pot deveni foarte daunatoare.
Societatea poate impune reguli pentru a proteja tinerii de aceste riscuri, ca de exemplu locul de unde pot cumpara alcool, pretul alcoolului, desemnarea locurilor pentru fumat sau consumul de marihuana. Trebuie sa evitam pedepsirea prea aspra pentru ca tinerilor sa nu le fie frica sa ceara ajutor, dar totusi prin a impune anumite reguli pentru a-i ajuta.
Comunitatea trebuie sa inteleaga la cata presiune este suspus un tanar, presiune de ordin economic, anxietatea de a corespunde la scoala, teama de a nu se integra in scoala.“, a spus Helen Herman, copresedinte al comitetului stiintific.
WPA Congress 2015

Peste 1.000 de profesionisti din 60 de tari din domeniile psihiatriei prezenti la Congresul International WPA 2015

Cu participarea a peste 1.000 de profesionisti din 60 de tari din domeniile psihiatriei, medicinei de familie si sanatatii publice, la Congresul International WPA 2015 au loc 8 conferinte plenare, 44 de simpozioane si 15 workshopuri in cadrul unui program stiintific complex si extins, care pune accent pe modele de colaborare transdisciplinare. Sesiunile stiintifice sunt insotite de zona e-postere.
“Este foarte important ca personalul din sistemul de ingrijire primara aici in Romania care se compune din medici de familie si asistentii acestora sa accepte faptul ca pe langa problemele de sanatate fizica trebuie sa trateze si problemele de sanatate mentala. Acestea sunt foarte raspandite in randul comunitatilor si cel mai des prima persoana la care se adreseaza pacientii cu boli mentale este medicul de familie. Este foarte important sa-i educam si sa ii sustinem atat pe medicii de familie, cat si pe studentii de la medicina pentru a putea invata sa trateze la fel de bine si bolnavii cu boli mentale.”, a spus Michael Kidd, presedintele organizatiei mondiale a medicilor de familie.
WPA Congress 2015
“Acolo unde psihiatrii s-au specializat si s-au antrenat, in deschiderea asistentei psihiatrice spre comunitate, acolo intradeva legatura intre medicii din teritoriu si psihiatii s-a dezvoltat, iar oferta psihiatriei spre societate s-a diversificat si e mult mai pertinenta.
In rest exista doar strategii si sigur o initiativa nationala la nivelul asociatiei romane de psihiatrie care are chiar o comisie a bordului care se ocupa de aceste aspecte si in care proiectele de viitor depind nu doar de noi ci si de guvernanti pentru ca implica o investitie foarte favorabila economic dar o investitie care deocamdata nu este acceptata de cei de care depinde.”, a spus Aurel Nirestean, copresedinte al comitetului de organizare.
WPA Congress 2015
La expozitia medicala specializata, organizata in cadrul evenimentului, participa peste 20 de firme nationale si internationale.
Managementul evenimentului este asigurat de RALCOM.
Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.