Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene - ce lucrari stiintifice vor fi prezentate

Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene – ce lucrari stiintifice vor fi prezentate

0

Vineri are loc deschiderea manifestarii Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene, ajunsa la a cinsprezecea editie. La Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene, desfasurate in 21-13 noiembrie, respectiv 28-30 noiembrie 2014, vor fi prezentate lucrari stiintifice legate de medicina de urgenta si vor avea loc cursuri – vezi programul manifestarii.

Deschiderea oficiala a manifestarii Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene va avea loc vineri, 21 noiembrie, la ora 16, in Aula Magna a Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu

Printre temele abordate in aceasta zi se numara:

”Riscurile salvatorului” — Canciu Alin;
”Basic Life Support si Riscul Supravietuirii” — Popenta Anca;
”Performatele SMURD” — Smardoiu Marius;
”Advance Life Support” — Dr. Rosca Constantin.

Sâmbata, 22 noiembrie, medicii UPU Sibiu vor prezenta cursuri teoretice in cadrul manifestarii Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene:

”Urgente cardiologice, tulburari de ritm si de conducere” — Dr. Halmaghi Voichita;
”Anestezie, sedare, analgezice” — Dr. Muresan Iris;
”Urgente neurologice” — Dr. taran Daniela;
”Imagistica in Urgenta” — Dr. Grosu Florin.

”Cursul nostru este singular in peisajul medical al orasului si aduna de fiecare data un numar record de cursanti, peste 400 anual. Interesul permanent aratat de participanti se datoreaza calitatii prezentarilor, care aduc la cunostinta celor interesati ultimele noutati privind protocoalele de resuscitare, conform cu ‘Ghidul European de Resuscitare’ (European Guidlines of Resuscitation). in plus, toti participantii primesc un atestat care sa confirme absolvirea programului de pregatire”, a afirmat dr. Constantin Rosca, medic sef al Unitatii de Primiri Urgente a SCJU Sibiu.

Duminica, 23 noiembrie, la sediul ISU Sibiu vor avea loc si o serie de ateliere practice sustinute de paramedicii SMURD.

Vineri, 28 noiembrie, vor avea loc, in cadrul manifestarii Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene, cursuri teoretice care se vor desfasura in sala senatului ULBS, situata in cadrul Facultatii de Medicina, str. Lucian Blaga, nr. 2A, incepând cu ora 10. Temele abordate vor fi:

”Urgente particulare” — Dr. Ifrim Sorin;
”socul” — Dr. Draia Cotito;
”Ventilatie si oxigenoterapie” — Dr. Codru Ioana;
”Urgente ginecologice si obstetricale” — Dr. Codru Marian.

Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene – sambata, 29 noiembrie, cursurile teoretice vor continua dupa cum urmeaza:
”Introducere in trauma; Monitorizarea pacientului critic” — Dr. Bologa Cezar;
”Managementul pacientului traumatizat; Traumatismele maxilo-faciale, toracice, ale membrelor si abdominale” — Dr. Rusu Mihai;
”Psihologie pacientului si a salvatorului” — Psiholog Popa Ileana;
”Urgenta in mediul outdoor” — Adrian David;
”Urgente toxicologice” — Dr. Badescu Mirela;
”Urgente pediatrice” — Dr. Solomon Bogdan;

”In cadrul prezentarilor stiintifice, lectorii vor prezenta si noutati din cadrul specialitatii Medicina de Urgenta, in incercarea de a familiariza lumea medicala sibiana cu particularitatile unei specialitati medicale aparute relativ recent in peisajul medical, o specialitate dificila care consuma resurse umane si materiale deosebite”, a concluzionat dr. Rosca Constantin, medic sef al Unitatii de Primiri Urgente a SCJU Sibiu.

Zilele Medicinei de Urgenta Sibiene se vor incheia duminica, 30 noiembrie, cu o alta serie de ateliere practice: exercitiu de descarcerare, imobilizari ale coloanei vertebrale, fracturi de membre, tehnici de mobilizari in bloc, bandaje si pansamente.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.