Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii marcata prin demonstratii de prim ajutor, concursuri si jocuri

0

1190_articolSocietatea Naţională de Cruce Roşie din România a organizat, duminică, 6 mai, în Parcul Circului din Capitală, mai multe activităţi pentru a marca Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, anul acesta manifestările purtând deviza “Tineretul în mişcare”.

Evenimentul s-a înscris în efortul global al Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii de a acţiona şi a sprijini comunitatea în a se pregăti mai bine pentru dezastre şi situaţii de urgenţă şi pentru a consolida o cultură a nonviolenţei şi păcii.

Copii, tineri şi vârstnici au vizitat cortul Crucii Roşii şi celelalte zone de acţiune din parc, pentru a-şi măsura valorile tensiunii arteriale sau ale glicemiei, pentru a asista la demonstraţii de acordare a primului ajutor sau pentru a participa la jocuri şi concursuri.

Voluntarii filialelor de Cruce Roşie din cele şase sectoare ale Capitalei au participat la demonstraţii de prim ajutor, au oferit pliante cu informaţii utile, au antrenat copiii şi tinerii în jocuri şi concursuri.

Copiii au putut desena pe asfalt sau pe pânză, au participat la o acţiune de face painting a voluntarilor Crucii Roşii Romane şi au primit baloane cu însemnele Crucii Roşii Romane sau baloane modelate în diferite forme.

Zeci de persoane şi-au măsurat tensiunea şi glicemia în cortul Crucii Roşii. De asemenea, a fost organizat un joc de rol – Raid Cross – despre Dreptul Internaţional Umanitar.

 “Prin voluntarii noştri tineri ne îndeplinim misiunea ca Mişcare Internaţională.În Crucea Roşie Romana încurajăm tinerii să îndeplinească roluri de lideri pentru a ajuta mai mult şi mai bine populaţia vulnerabilă. În România, tinerii voluntari au educat, din 2009 până în prezent, peste 10.000 de elevi în privinţa noţiunilor de respect, solidaritate şi umanitate, inspirându-i să fie un model pentru semenii lor”, a declarat preşedintele Crucii Roşii Romane, doamna Mihaela Geoana.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.