Ziua mondiala a Osteoporozei

0

1476_articolAsociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei din România (ASPOR) și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează între 19-21 octombrie la București Ziua Mondială a Osteoporozei 2012. Evenimentul se desfășoară sub egida International Osteoporosis Foundation (IOF) și are ca Partener Principal Societatea Română de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice (SROBMS). Acțiunile extinse pe 3 zile vor aduce împreună pacienți cu osteoporoză, familiile acestora și medici interesați de prevenirea, depistarea și tratarea osteoporozei.

Evenimentul se deschide vineri, pe 19 octombrie, printr-o amplă conferință dedicată cadrelor medicale implicate în  diagnosticarea și tratarea osteoporozei. Sesiunea de prezentări va avea loc între orele 14 și 20, în București, la Crystal Pallace Ballrooms (Calea Rahovei 198 A, sector 5 – zona Piața George Coșbuc).

La conferința creditată EMC și EFC vor participa lectori cu experiență în tratarea osteoporozei și a problemelor medicale asociate acestei afecțiuni.

Printre invitați se află prof. dr. Mihai BERTEANU, prof. dr. Horațiu BOLOȘIU, conf. dr. Elena COPACIU, dr. Andrea Ildiko GASPARIK, conf. dr. Daniel GRIGORIE, dr. Lucian George IVĂNUȚĂ, dr. Katarzyna MARESZ, prof. Gheorghe MENCINICOPSCHI, dr. Salvina MIHALCEA, Conf. dr. farm. Simona NEGREȘ, asist. univ. dr. Daniela OPRIȘ, conf. dr. Cătălina POIANĂ.

 

Aceștia vor aborda o varietate de teme legate de managementul și tratamentul osteoporozei și de relația dintre medic și pacient. De pe agenda de prezentări nu lipsesc teme precum: Raportul Mondial despre Dizabilitate – Osteoporoză; monitorizarea pacientului cu osteoporoză în cabinetul medicului de familie; managementul durerii la pacienții cu osteoporoză, vitamina K2-noul nutrient esențial în prevenirea osteoporozei; osteoporoza de la studii clinice, la practica curentă; decizii terapeutice fundamentate științific în osteoporoza postmenopauză; tendinte actuale în managementul și tratamentul osteoporozei; comunicarea dintre medic şi pacient – terapie sau obstacol; producția de serotonină a oaselor; managementul eficient al osteoporozei la standarde înalte de calitate.

Evenimentul de vineri se adresează tuturor cadrelor medicale și profesioniștilor din sănătate care lucrează direct cu pacienții cu osteoporoză: medici (cu specialitățile medicină de familie, reumatologie, endocrinologie, ortopedie, medicină internă, getriatrie, gerontologie, balneofiziokinetoterapie, recuperare medicală), asistenți medicali și farmaciști.  Aceștia beneficiază de taxe reduse dacă se înscriu până pe 10 octombrie la evenimentele organizate de Ziua Mondială a Osteoporozei 2012.

TAXELE de participare la sesiunea de vineri variază astfel:

MEMBRI ASPOR: 50 lei – taxa membri ASPOR (medici, farmaciști) care achită PÂNĂ la 10 oct; 70 lei – taxa membri ASPOR (medici, farmaciști) care achită DUPĂ 10 oct (medici, farmaciști); 30 lei – taxa membri ASPOR (asistenți, alte categorii de terapeuți) care achită PÂNĂ la 10 oct; 50 lei – taxa membri ASPOR (asistenți, alte categorii de terapeuți) care achită DUPĂ 10 oct.

NEMEMBRI ASPOR*:  80 lei – taxa nemembri ASPOR (medici, farmaciști) care achită PÂNĂ la 10 oct; 100 lei – taxa membri ASPOR (medici, farmaciști) care achită DUPĂ 10 oct (medici, farmaciști); 50 lei – taxa membri ASPOR (asistenți, alte categorii de terapeuți) care achită PÂNĂ la 10 oct; 70 lei – taxa membri ASPOR (asistenți, alte categorii de terapeuți) care achită DUPĂ 10 oct.

* pentru cei care doresc să devină membri ASPOR suma de 30 lei se deduce ca taxă de înscriere pentru primul an

Taxele includ mesele, pauzele de cafea, participarea la eveniment vineri&sâmbătă, diploma EMC/EFC.

Pentru detalii și înscriere:  HYPERLINK “mailto:evenimente@houston.ro” evenimente@houston.ro ; 0725.221.016, 021-317.09.43.

 

Sâmbătă, 20 octombrie este ziua rezervată persoanelor cu osteoporoză si familiilor acestora (fie că fac sau nu parte din ASPOR), dar și cadrelor medicale care doresc să fie alături de pacienți. 

Sesiunea pentru pacienți se va desfășura între orele 10 și 16, la Crystal Pallace Ballrooms.

Cu această ocazie, participanții vor putea asculta prezentări  pe teme de real interes pentru ei, precum: comunicarea dintre medic şi pacient-terapie sau obstacol; monitorizarea pacientului cu osteoporoză în cabinetul medicului de familie; noi necesităţi de management în osteoporoză – osteoporoza severă; nutriția paleolitică; recuperarea medicală la domiciliu pentru pacientul cu osteoporoză; evaluarea riscului de fractură cu FRAX, osteoporoza: „boala tăcută”, registrul naţional de fracturi osteoporotice; prevenirea căderilor “step by step”; impactul osteoporozei asupra calităţii vieţii; program de exercitii fizice în osteoporoză. 

LECTORII care se vor adresa pacienților și familiilor acestora sunt:  Zsuzsa BARTHA, conf. dr. Delia CINTEZĂ, dr. Dorina Maria Fărcaş, conf. dr. Daniel GRIGORIE, Mirela GRUIA, dr. Andrea Ildiko GASPARIK, dr. Cristina ISAR/ Dr. Lucian George IVĂNUȚĂ, prof. Gheorghe MENCINICOPSCHI, dr. Salvina MIHALCEA, dr. Mihaela UDRESCU.

 

Pe lângă informațiile primite, participanții la conferința de sâmbătă vor beneficia și de testări gratuite pentru măsurarea riscului de fractură. În plus, aceștia vor primi vouchere cadou pentru un consult endocrinologic gratuit și 50% reducere la testul Dexa (Osteodensitometrie) pentru 3 segmente. 

La evenimentul de sâmbătă, intrarea este liberă, pe baza înscrierii prealabile la  HYPERLINK “mailto:evenimente@houston.ro” evenimente@houston.ro ; 0725.221.016 ; 021-317.09.43. Primii 100 de înscriși primesc la eveniment un cadou surpriză din partea organizatorilor.

Duminică evenimentul se mută în aer liber, fiind o invitație la sport adresată tuturor bucureștenilor. Mișcarea împotriva Osteoporozei, un program de activități fizice adaptat persoanelor cu osteoporoză, va avea loc în Parcul Tineretului din București, între orele 10:30-13:30.  De asemenea, participanții vor putea asista gratuit și la un program artistic special. Și de această dată cei interesați vor putea efectua testări gratuite pentru măsurarea riscului de fractură. PARTICIPARE GRATUITĂ. Pentru detalii și înscriere:  HYPERLINK “mailto:evenimente@houston.ro” evenimente@houston.ro ; 0725.221.016, 021-317.09.43.

Sursa: Televiziunea Medicala

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.