5 mai – Campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” vizează toţi profesioniştii din Sănătate

1

Spală-ți mâinile, oprește răspândirea microbilor rezistenți la medicamente! Este 5 mai, zi legată de Campania mondială anuală „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”, coordonată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Elementul central al campaniei „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor”: toţi profesioniştii din domeniul îngrijirilor pentru sănătate trebuie să-şi spele mâinile la momentul potrivit și în mod corect.

spalarea 2

„SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” include în fiecare an o zi în care toată lumea se concentrează asupra importanţei îmbunătăţirii igienei mâinilor în cadrul îngrijirilor pentru sănătate, iar OMS acordă sprijin pentru aceste eforturi.

Campania pentru igiena mâinilor a fost lansată în anul 2009 şi este o extensie firească a „Primului Apel Global pentru Siguranţa Pacienţilor: Îngrijirile Curate sunt Îngrijiri Sigure” / ”First Global Patient Safety Challenge: Clean Care is Safer Care. Campania a fost concepută pentru sprijinirea profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi reprezintă un efort major la nivel mondial pentru a îmbunătăţi igiena mâinilor în cadrul îngrijirilor pentru sănătate.

În România, Campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi implementată local de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Spitalele şi alte unităţi sanitare sunt invitate să ia parte la această iniţiativă globală pentru a continua creşterea nivelului de conştientizare în privinţa importanţei igienei mâinilor, pentru a transfera acţiunile la nivelul îngrijirilor şi pentru a reduce infecţiile nosocomiale.

spalarea

Spitalele şi alte unităţi sanitare care doresc să-şi îmbunătăţească controlul infecţiilor, sunt invitate să se înregistreze pentru „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” la această adresă. Pentru mai multe informaţii se poate utiliza următoarea adresă de e-mail: savelives@who.int.

Share.