A doua Conferinţă de Gastroenterologie Oncologică

0

Conferința de Gastroenterologie Oncologică A doua Conferinţă de Gastroenterologie Oncologică va fi organizat în perioada  19 și 20 iunie, la Cluj-Napoca de către Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, Centrul Medical Diasan, primul centru privat de eco-endoscopie din România.

Managementul Conferinței de Gastroenterologie Oncologică va fi asigurat de compania de comunicare medicală Houston NPA.

Motivați de succesul primei ediții și de receptivitatea cu care a fost primită manifestarea de către comunitatea medicală din toată țara, în 2014 organizatorii și-au propus să extindă pe 2 zile Conferinţa de Gastroenterologie Oncologică, astfel încât să fie abordate cât mai în profunzime afecțiunile din sfera gastroenterologiei oncologice, atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, astfel:

  • Joi 19 iunie: sesiuni cu înalt grad științific, dezbateri, noutăți pe teme de prevenție, diagnostic și management gastro-oncologic;
  • Vineri 20 iunie: endoscopie, eco-endosocpie, ERCP live și conferințele a trei experți de talie internatională.

Conferința de Gastroenterologie Oncologică Ediția II-a va avea un format dinamic având ca temă principală prevenția, diagnosticul și managementul patologiei digestive oncologice, fiind prezentate cazuri clinice particulare și informații despre standardele actuale de diagnostic, stadializare și paleație ale diferitelor tumori digestive. Obiectivul evenimentului constă în actualizarea cunoștințelor și popularizarea ghidurilor de diagnostic și tratament în patologia gastro-oncologică.

Conferința de Gastroenterologie Oncologică Ediția II-a are un puternic caracter interdisciplinar, propunându-și de asemenea formarea profesională a rezidenților. Evenimentul se adresează în principal medicilor cu următoarele specialități: gastroenterologie, chirurgie, oncologie-chimio/radioterapie, medicină internă, imagistică, dar și altor profesioniști în sănătate. Organizatorii speră să beneficieze de sprijinul companiilor partenere pentru a include în program și două workshop-uri speciale: unul dedicat medicilor de familie pe subiectul diagnosticului precoce în afecțiunile gastro-oncologice și unul pentru pacienții cu afecțiuni gastro-oncologice – de confirmat.

Conferința de Gastroenterologie Oncologică desfășurată pe 19-20 iunie 2014, vă asigura prezența lectorilor naționali și internaționali, a abordării unei tematici deosebite și a gradului crescut de interes al participanților.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.