Admitere la Medicina sub semnul intrebarii!

0

Toate dosarele, reevaluate! Se intampla la o universitate de medicina: inmatricularea studentilor la anumite programe de studii a fost oprita, dupa gasirea unor erori care au viciat clasamentul candidatilor!

Problemele de la UMF Iasi vizeaza 45 de candidati, cetateni marocani, la admiterea la Facultatea de Medicina, in sesiunea de admitere septembrie 2015, pentru liniile de predare in limbile straine si limba romana, pe cont propriu valutar.

Care este esenta problemei? In 5 octombrie, a fost publicat o lista definitiva cu studentii admisi si care au indeplinit conditiile de eligibilitate, in total 166 de studenti, inclusiv marocani. Dar la 15 octombrie, Facultatea a publicat pe site-ul sau o noua lista, cu 121 de studenti, care excludea numele celor 45 de studenti marocani, “fara a prezenta motivele acestei revizuiri”, a precizat Mbarka Bouaida, ministru delegat in cadrul Ministerului marocan al Afacerilor Externe, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Procesul de inmatriculare a studentilor la programele de studiu in limbile engleza, franceza si romana pe cont propriu valutar a fost intrerupt dupa identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidatilor. Senatul Universitatii a decis in sedinta din 19 octombrie 2015, reevaluarea tuturor dosarelor urmand ca in maxim o saptamana sa fie publicata lista finala a candidatilor admisi”, a anuntat Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi.

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie sutine ca a semnalat imediat aceste erori Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, care a trimis o comisie pentru a investiga problemele semnalate: “In paralel, conducerea Universitatii a demarat propria ancheta interna. Vom face publice rezultatele celor doua anchete imediat ce ele vor fi finalizate”.

UMF Iasi, acuzata de lipsa de transparenta. Raspunsul universitatii de medicina

Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi a fost acuzata de lipsa de transparenta de catre Ministerul de Externe din Maroc! UMF precizeaza insa ca a trimis in 15 octombrie o adresa prin care explica ambasadorului Romaniei in Regatul Maroc, Simona Marian Ioan, situatia existenta. De asemenea, Universitatea i-a notificat pe candidati, prin mesaje electronice personalizate, asupra situatiei evaluarii dosarului lor de admitere.

“Metodologia de admitere pentru studentii candidati la locuri nebugetate prevede ca, pentru a confirma intentia candidaturii, trebuie achitata o treime din valoarea taxei de studiu pentru primul an. in cazul in care candidatul nu este admis, aceasta suma ii este returnata integral”, anunta universitatea ieseana.

Cum arata calendarul inmatricularilor, dupa acesta situatie

“La acest moment, nimeni nu este respins, nimeni nu este intr-o situatie de potential admisibil, toate dosarele se reevalueaza. In mod cert a existat o viciere a clasamentului si pentru ca acesti studenti sa aiba sanse egale si o admitere corecta, toate dosarele sunt reevaluate”, a afirmat Gabriel Dimofte, presedintele Senatului UMF Iasi, pentru Digi24.

Pana la inceputul saptamanii vitoare, vor fi reevaluate toate cele circa 950 de dosare depuse. Va fi reluata inmatricularea studentilor, termenul in acest sens fiind prelungit pana pe 2 decembrie, potrivit ziaruldeiasi.ro. Pana atunci, nu se fac cursuri.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.