Bolile cardiovasculare sub rezonanta magnetica

Bolile cardiovasculare sub rezonanta magnetica (VIDEO)

0

Bolile cardiovasculare reprezinta, in continuare, uciagasul numarul unu in lume, iar medicii lupta in continuare cu diagnosticarea tot mai rapida si corecta a acestora. Acesta este unul dintre motivele organizarii, la Centrul de training Neuromed Timisoara a unui nou curs, de aceasta vizand medicii cardiologi.

Astazi vom prezenta, pentru medicii rezidenti si pentru medicii cardiologi din centrul universitar Timisoara un curs care are la baza aspecte imagistice legate de investigarea afectiunilor cardiovasculare si ne-am focalizat, in principiu, pe investigatiile uzuale, pe explicarea modalitatilor de examinare a patologiilor mentionate prin metode neinvazive, respectiv computer tomografie si rezonanta magnetica a aparatului cardiovascular”, spune dr. Gratian Dragoslav Miclaus, medic primar radiologie imagistică medicală.

bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt ucigasul numarul unu in lume si in Romania

Conform acestuia, patologia cardiovasculara sau bolile cardiovasculare sunt ucigasul numarul unu in lume, inclusiv in Romania, iar aceste investigatii trebuie cunoscute atat pentru ca medicii sa faca recomandari in ceea ce priveste investigarea pacientilor prin aceste metode, cat si pentru a informa pacientii in legatura cu posibilitatea investigarii prin aceste metode de tip neinvaziv.

“Afectiunile care se preteaza cel mai bine, sau care au ca indicatie principala investigatiile prin CT si RMN, sunt cele pornind de la patologia malformativa cardiaca a copilului si a nou nascutului, pana la cardiopatia ischemica pe care o cunoaste toata lumea, la malformatiile congenitale ale adultului – mai rare, dar existente – , la evaluarea formatiunilor tumorale prezente la nivelul cordului, a altor afectiuni de tip inflamator si aici ma refer la miocardite, tezaurismoze si alte afectiuni foarte bine evidentiate prin rezonanta magnetica, la extensia leziunilor ischemice pe miocard prin rezonanta magnetica si asa mai departe.”, a adaugat dr. Gratian Dragoslav Miclaus, medic primar radiologie imagistică medicala.

Cel mai probabil din toamna cursurile pentru medicii oncologi se vor relua. Exista cursuri pregatite privind colonoscopia virtuala, pentru pneumologi – bronhoscopia virtuala si evaluarea nodului pulmonar, indicatiile acestora si alte cursuri.

Cursurile se deruleaza pe parcursul mai multor ore.

autor: DELIA SESCU BARBU

GALERIA FOTO:

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.