Ajutor Colectiv de la Timisoara: cu plamanul artificial!

0

Vor monta plamanul artificial unui ranit in clubul Colectiv! Doi medici de la Spitalul Judetean Timisoara, cu cea mai mare experienta in aceste cazuri, s-au dus sa ajute un pacient in stare critica.

Plamanul artificial, prima data la Timisoara: experienta a 50 de cazuri

Prof.dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judetean Timisoara, a precizat ca este vorba despre doi medici de la ATI: Marius Papurica si Claudiu Neamtu, care au plecat deja la Bucuresti, la Spitalul “Dr. Bagdasar-Arseni” – unde e internat pacientul care are nevoie urgenta de ajutor – sa monteze plamanul artificial: “Vineri mai pleaca inca cinci medici de ATI, care vor ramane acolo sa desfasoare activitate medicala, inclusiv serviciu de garda”, potrivit Agerpres.

De ce de la Timisoara? Pentru ca aici este primul centru care a primit si a utilizat plamanul artificial: “Noi am avut deja peste 50 de cazuri, deci suntem unitatea de ATI cu cea mai mare experienta din Romania, motiv pentru care au plecat la Bucuresti sa-i ajute”.

Ce face plamanul artificial

Plamanul artificial este dispozitivul care asigura oxigenarea sangelui si eliminarea dioxidului de carbon in exces, a fost utilizat pentru prima data la ATI Timisoara,acum doi ani, pentru un pacient care rezenta insuficienta respiratorie acuta severa. Costul ispozitivului – plamanul artificial este 2.000 de euro.

Share.

Leave A Reply