Al 38-lea Congres al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva – SRATI 2012

0

1234_articolAstăzi, 16 mai, se deschid lucrările celui de – al 38-lea Congres al Societății Române de Anestezie și Terapie IntensivăSRATI 2012.

Evenimentul a crescut semnificativ în ultimii ani şi se desfăşoară în paralel cu încă patru manifestări științifice, evidențiind astfel caracterul muncii de echipă în ATI, astfel:

  • Al 6-lea Congres Româno – Francez de Anestezie și Terapie Intensivă
  • Al 4-lea Simpozion Româno – Israelian de Actualități în Anestezie și Terapie Intensivă
  • Al 11-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă
  • Al 10-lea Congres al Societății Române de Sepsis

Nivelul științific de excepție al manifestărilor SRATI – asigurat de prezența unui număr impresionant, de aproximativ 50 de speakeri internaționali de prestigiu printre care preşedinţii societăților europeană, israeliană, franceză, ungară și moldoveană de anestezie, precum și alte personalități emblematice ale comunității științifice mondiale, alături de liderii de opinie ai școlii românești de AŢI – stă mărturie pentru un eveniment care reprezintă chintesența excelenței și a profesionalismului.

Congresul SRATI 2012 a devenit o manifestare internațională după toate regulile, evidențiind implicit scopul declarat de îmbunătățire a calității vieții pacienților.

Prof. Dr. Dorel Săndesc Preşedinte Congres SRATI 2012, Preşedinte Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă – S.R.A.T.I.

“ATI este una din cele mai dinamice specialități clinice, înregistrând o evoluție fulminantă în decursul unei singure generații. Astfel, „protopărinții” anesteziei în România, cu multă știință, conștiință și dăruire, au adus această specialitate de la stadiul ei inițial, în care anestezia însemna doar o mască cu un tifon îmbibat în substanța volatilă, la nivelul uneia din cele mai tehnologizate specialități în care pentru asigurarea unui act anestezic sau tratamentul cazurilor celor mai grave dintr-un spital se utilizează un arsenal extraordinar de complex de aparatură și echipamente medicale, ca și o vastă farmacologie specifică. Această evoluție remarcabilă a determinat progresele deosebite ale tuturor specialităților chirurgicale, care și-au dezvoltat tehnicile operatorii în condiții de confort și care abordează cazuri tot mai complexe, prin particularitățile afecțiunii chirurgicale sau prin gravitatea stării generale, care cu doar câteva decade în urmă erau considerate „depășite”. Pe de altă parte, serviciile de Terapie Intensivă moderne din zilele noastre au determinat o schimbare radicală a modului de abordare a pacienților critici, ameliorând spectaculos prognosticul acestor cazuri și împingând practic limitele medicinii clinice la nivele de nebănuit cu puțin timp în urmă.”

Conf. Dr. Șerban Bubenek Președinte Simpozion Președinte Filiala București – S.R.A.T.I.Vice-Preşedinte (Viitor Preşedinte ales) Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă – S.R.A.T.I.

„Dând expresie unui profesionalism consistent, SRATI 2012 continuă să trateze domeniul A.T.I. dintr-o perspectivă concretă și pragmatică, atribuind un demers extins de analiză unor teme racordate la realitățile internaționale, asigurându-vă astfel că vom reuși să construim împreună cu statornicii noștri prieteni din Israel, un edificiu științific incontestabil.”

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.