Alăptarea și laptele de mamă. Laptele matern oferă mai mult decât hranǎ pentru copil! (VIDEO)

Alăptarea și laptele de mamă. Atenție, laptele matern oferă mai mult decât hranǎ pentru copil! (VIDEO)

0

Alăptarea oferă mai mult decât hrană pentru un bebeluș. Alăptarea determină o dezvoltare complexă a copilului, având rezultate pe tot parcursul vieții.

Laptele de mamă are principii nutritive, care nu se găsesc în laptele praf sau laptele de vacă.

Alăptarea și laptele de mamă:

Laptele matern este un lichid viu, pentru că, pe lânga proteine, lipide, glucide, care sunt într-un balans optim pentru dezvoltarea belelușului, conține anticorpi, conține celule implicare în imunitate, factori de creștere foarte importanți pentru creșterea bebelușului”, este opinia Corinei Pienar, medic specialist pediatru.

Copiii alăptați sunt mai puțin predispuși la obezitate, diabet de tip 1 sau 2, în cazul fetițelor, riscul de cancer ovarian și de sân sau de osteoporoză sunt scăzute.

În urma alăptării, micuții care consumă lapte de mamă au mai puține probleme de adaptare , comportamentale la adolescență.

alaptarea

Alăptarea se face ori de câte ori dorește micuțul, nu există un număr de mese pe zi. O mamă care alaptează trebuie să știe ca e normal să alăpteze și din jumătate în jumătate de oră .

“Legat de alăptare circulă anumite mituri. Alăptarea nu presupune că mama trebuie să țină o dietă, ea trebuie să aibe o alimentație echilibrată. O proaspătă mămică nu trebuie să consume un număr de litri de lichide, ci ori de câte ori îi este sete. Poate să bea ceai, poate consuma cafea dacă este obișnuită, ocazional un pahar de vin dacă o liniștește. Totul , ca-n orice lucru, cu moderație”, precizează Corina Pienar.

Înțărcarea începe la șase luni, când încep să se introducă solidele, și continuă lent până când mama și copilul nu mai doresc să continue alăptarea.

Dacă înțarcarea se produce brusc, poate avea efecte negative atât asupa copilului, cât și asupra mamei.

„Copilul va suferi, va suferi și mama. Mulți copii refuză, de exemplu, alte forme de lapte”, declară Corina Pienar.

“Mămicile să se informeze foarte bine asupra ceea ce înseamnă alăptarea , cum se formează laptele, să-și întrebe medicii dacă se află printre cele 2% dintre femei care nu pot alapta, iar restul de 98% pot alăpta fără probleme, să se întâlnească cu mămici care alăptează și să vadă ce înseamnă alăptarea pe viu, nu din auzite” , declară Corina Pienar.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.