Belgia inregistreaza primul caz din Europa cu noua tulpina sud-africana

Belgia inregistreaza primul caz din Europa cu noua tulpina sud-africana

2

O persoana care a venit din Egipt prin Turcia in 11 noiembrie este prima  din Belgia detectata cu noua tulpina sud-africana a coonavirusului. Este vorba despre o femeie nevaccinata care a resimtit primele simptome ale bolii pe 22 noiembrie, la 11 zile dupa intoarcerea sa in Belgia.

Tot pe 11 noiembrie era depistat si primul caz cunoscut de infectare cu aceasta tulpina, in Botswana. Se pare, insa, ca virusul exista deja in Europa la acea data, arata cazul din Belgia.

Femeia nu a calatorit in Africa de Sud

Femeia a declarat ca nu a avut nicio legatura cu Africa de Sud. Ea a fost diagnosticara luni si prezenta o incarcatura virala mare, ceea ce inseamna ca mutatia coronavirusului in varianta despre care exista temeri ca ocoleste imunitatea data de vaccinuri s-a produs mult mai devreme.

Aceeasi varianta a fost identificata astazi la trei israelieni care s-au intors din strainatate, una dintre ele din Malawi. Astfel de cazuri au mai fost descoperite si in Hong Kong, la cetateni sositi din Africa de Sud.

OMS a catalogat, deocamdata, tulpina ca fiind “varianta sub monitorizare”, nu “care provoaca ingrijorarea” sau “de interes”. Specialistii Organizatiei spun ca mai au nevoie de timp pentru a investiga B.1.1.529. Intre timp, Italia, Germania si Regatul Unit au suspendat zborurile spre si dinspre Africa de Sud.

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Belgia inregistreaza primul caz din Europa cu noua tulpina sud-africana • VoxMedical | Viata si sanatate

  2. Pingback: NEWS ALERT: Omicron, noua tulpina COVID-19 identificata in Africa de Sud, a fost declarata de OMS ca fiind “varianta de ingrijorare” • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.