Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    Facebook Twitter Instagram
    Noutati:
    • De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?
    • Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara
    • Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)
    • Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)
    • Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere
    • Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″
    • Un autocar în care se aflau aproximativ 60 de români, printre care și copii, s-a răsturnat luni la prânz pe autostrada dintre Padova și Bologna
    • Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială
    RSS Facebook Twitter LinkedIn
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    • Home
    • Video
      1. Miturile dauneaza grav sanatatii
      2. Sanatos&Gustos
      3. PRO si CONTRA vaccinarii
      4. pediatrie
      5. ortopedie și traumatologie
      6. oncologie medicală
      7. boli infecțioase
      8. chirurgie
      Featured

      Povestea Fundatiei Speranta. 30 de ani de la înființarea primului serviciu specializat pentru copiii cu dizabilități din România || VIDEO

      Recent
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro18 January 20231

      Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″

    • Articole
      1. alergologie și imunologie clinică
      2. boli infecțioase
      3. oncologie medicală
      4. pediatrie
      Featured

      BioHome3D – prima casa realizata in intregime din materiale BIO prin printare 3D

      Recent
      NaN
      By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

      De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro15 January 20231

      Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro11 January 20231

      De ce este ianuarie cea mai deprimantă lună din an?

    • Portia de Sanatate
    • Alo, 112!
    • Ultima Statie
    • Auto Moto Show
    • Contact
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    You are at:Home » obstetrică-ginecologie » Boala inflamatorie pelvină, incorect sau incomplet tratată, poate cauza infertilitate (VIDEO)
    , papanicolau, pelvine, anexita, boală inflamatorie pelvină, Boala inflamatorie pelvina

    Boala inflamatorie pelvină, incorect sau incomplet tratată, poate cauza infertilitate (VIDEO)

    0
    By Televiziunea-Medicala.ro on 3 April 2014 obstetrică-ginecologie, Video

    Parteneri sexuali multipli, sex neprotejat, infecții netratate. Acestea sunt câteva dintre ingredientele unor probleme genitale feminine, pe cât de comune, pe atât de periculoase și cu efecte neașteptat de grave. Medicii atrag atenția asupra importanței pe care o are tratarea corectă a bolii inflamatorii pelvine.

    “Boala inflamatorie pelvină se referă la o inflamație înaltă a tractului genital feminin și care este în relație cu afectarea inflamatorie, în grade mai mici sau mai mari, a ovarelor, a trompelor, a peritoneului pelvian și a miometrului și a peritoneului care tapetează uterul”, ne-a declarat conf. univ. dr. Narcis Hrubaru, medic primar, șef de secție la Clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara.

    Aflăm că termenul de boală inflamatorie pelvină s-a impus în ultimul timp înlocuind vechile terminologii de salpingită, ovarite, anexite, metroanexite, pentru că, de obicei, procesul inflamator afectează în grade variabile aceste elemente, deci nu sunt leziuni isolate, cantonate la un singur organ, ci toate organele din sfera genitală sunt afectate de procesul inflamator pe de o parte.

     boală inflamatorie pelvină

    ”Pe de altă parte, din punct de vedere clinic este greu de stabilit localizarea numai la un anumit segment al tractului genital, în al treilea rând etiologia este comună și, în al patrulea rând tratamentul este, de asemenea, identic în toate aceste cazuri”, explică conf. univ. dr. Narcis Hrubaru.

    Conform acestuia, “deosebim două aspecte:boala inflamatorie pelvină acută șiboala inflamatorie pelvină cronică, care succede, de obicei, unor episoade deboală inflamatorie pelvinăacută insuficient tratate sau incorect tratate, sau de multe ori autotratate.Boala inflamatorie pelvină acută afectează în special femeile tinere, adolescentele cu parteneri sexuali multipli și se manifestă prin dureri și sensibilitate în etajul abdominal inferior, stare febrile – febra măsurându-se de preferință rectal, deci se apreciază să aibă febră de peste 38.3 – asociate cu semne clinice,  sensibilitate în etajul abdominal inferior și sensibilitate la examenulginecologic. De obicei, cauza este infecția ascendentă, filiația fiind vagin, col, endometru, trompe, deci ascendent, germenii cei mai frecvent inciminați, deci 90 la sută din cazuri înboală inflamatorie pelvinăacută fiind determinate de infecția cu Chlamydia trachomatis și de gonococ”.

    ”În general, așa cum am spus – continuă conf. univ. dr. Narcis Hrubaru, lotul de risc este reprezentat în special de femeile tinere cu parteneri sexuali multipli. Pentru că în această situație, riscul de contaminare infecțioasă este crescut. Ca factori, de asemenea, de risc sunt contracepția prin contraceptive orale, utilizarea steriletelor, de asemenea,  manevrele uterine cum ar fi chiuretajul uterin – biopsic sau consecutiv unui avort –, investigațiile paraclinice endouterine cum este histerosalpingografia, sau instilațiile utero tubare. Factorii protectori sunt reprezentați de contracepția de barieră, cum sunt situațiile când se utilizează prezervativul. Pentru că în această situație, riscul de contaminare ascendentă este mai mic. În general, așa cum am spus, este vorba de partenere tinere, sexual active, care prezintă o durere spontană persistentă în etajul abdominal inferior, asociată cu stare febrile sau subfebrilă, uneor și cu acuze din partea organelor conexe cum ar fi vezica, deci să prezinte disurie, discomfort la urinat. Examenul clinic este, de asemenea, semnificativ, prin faptul că decelează această sensibilitate a etajului abdominal inferior la palpare și, un semn foarte important, la tușeul vaginal asociat cu palparea abdominală zonele anexiale sunt sensibile și uterul este sensibil la mobilizare”.

     boală inflamatorie pelvină

    ”Investigațiile paraclinice pot confirma, pe de o parte, procesul inflamator, prin evidențierea unui VSH crescut, a leucocitozei și a proteinei C reactive crescute și, de asemenea, este foarte important rezultatul culturilor și antibiogramelor care poate evidenția germenul patogen și sensibilitatea acestuia la un anumit tratament antibiotic specific. De multe ori, agentul etiologic este dificil de evidențiat pentru că puseul acut este trecut, deci nu întotdeauna prelevarea din exocol a produselor biologice ne permite evidențierea agentului etiologic și din acest motiv, având în vedere că, așa cum am menționat anterior, în marea majoritate a cazurilor, germenii incriminați sunt chlamydia și gonococul, terapia trebuie să acopere, în principal, acești doi germeni, existând o asociație de antibiotic.  Problema este dacă tratamentul se poate efectua ambulator sau se poate face numai în condiții de spitalizare. Aici există o serie de criterii de diferențiere, și anume, în prezența unor factori de risc – de exemplu o adolescentă tânără, existența unor colecții evidențiate clinic sau ecografic, de tip colecție la nivelul trompelor, deci suspiciune de piosalping , sau prezența unui sterilet intrauterin, care reprezintă un factor de risc, impun spitalizarea și, cel puțin în fază inițială, tratament pe cale parenterală, urmând ca în funcție de evoluția ulterioară să se continue cu terapia orală”, ne informează conf. univ. dr. Narcis Hrubaru.

     boală inflamatorie pelvină

    ”Este important de știut că, de multe ori, aceste pusee acute sunt trecute cu prea mare ușurință în vedere, de multe ori sunt autotratate, sau durata tratamentului este insuficientă, pentru că după câteva zile de există o ameliorare clinică, pacienta nu mai prezintă acuze așa de intense, dar inflamația evoluează torpid și evoluția este spreboală inflamatorie pelvină cronică, care se manifestă prin dureri în anumite condiții: la frig, în urma contactului sexual, în urma unor eforturi fizice, la menstruație, dar aceste situații pot ascunde o serie de probleme mult mai complexe, cum ar fi de exemplu stenoza sau obstrucția tubară, mai ales în cadrul infecției cu chlamydia,  care se soldează fie cu sterilitate, fie cu un procent crescut de risc pentru sarcină ectopică. Sarcină ectopică tubară, pentru că trompa fiind îngustată, fecundația se produce în mod normal în treimea externă a trompei, spermatozoidul care este de dimensiuni mai mic reușește să facă fecundația ovulului în această zonă, dar oul format nu mai poate migra spre cavitatea uterină, rămâne cantonat la nivelul trompei și duce la apariția unei sarcini ectopice. Asta în varianta favorabilă că trompa este numai îngustată, stenozată. În situația în care apare obstrucția tubară, binențeles că apare sterilitatea, imposibilitatea concepției”, încheie conf. univ. dr. Narcis Hrubaru.

    DELIA SESCU BARBU

    More from my site

    • Diferentele dintre sterilitate, infertilitate si impotentaDiferentele dintre sterilitate, infertilitate si impotenta
    • Infertilitate de tip feminin – Teste hormonale pentru depistarea infertilitatiiInfertilitate de tip feminin – Teste hormonale pentru depistarea infertilitatii
    • Femeile la menopauza vor putea face copii! O procedura revolutionara (VIDEO)Femeile la menopauza vor putea face copii! O procedura revolutionara (VIDEO)
    • Infertilitatea – cauze, diagnostic si solutii (VIDEO)Infertilitatea – cauze, diagnostic si solutii (VIDEO)
    • Boala inflamatorie pelvina – cauze, simptome, complicatii, tratamentBoala inflamatorie pelvina – cauze, simptome, complicatii, tratament
    • 2016, record negativ de nasteri in Romania! Specialistii avertizeaza: cariera duce la infertilitate!2016, record negativ de nasteri in Romania! Specialistii avertizeaza: cariera duce la infertilitate!
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Leave A Reply Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    https://www.youtube.com/watch?v=zNcwBJPvfWQ
    Boli/Afectiuni

    Acneea
    Adenomul de prostata
    ADHD
    Alcoolismul
    Alergii
    Alzheimer
    Anemia
    Ambrozia - alergia la ambrozie
    Apendicita
    Apneea in somn
    Artrita
    Artroza
    Astmul bronsic
    Ateroscleroza
    Boala Crohn – inflamatia colonului
    Boala inflamatorie pelvina
    Boala Parkinson
    Bolile pulmonare cronice
    Cancerul de san
    Candida
    Candidoza bucala
    Cataracta
    Celulita
    Chist ovarian
    Ciuperca piciorului
    Colici la copii
    Constipatia
    Depresia
    Dermatita atopica
    Deshidratarea
    Diabet
    Diareea
    Displazia de sold
    Distonia
    Durere in piept
    Durerea de cap
    Durerea de genunchi
    Enurezisul
    Enterocolita
    Febra la copii
    Fibromul uterin
    Fibroza chistica (mucoviscidoza)
    Gonoreea
    Glanda tiroida
    Gripa
    Guta
    Hemoroizii
    Hepatita
    Hernia de disc
    Herpes
    Incontinenta urinara la femei
    Intoxicatiile cu ciuperci
    Lupus
    Mastita
    Meningita
    Neuropatia diabetica
    Obezitatea
    Onicomicoza
    Osteoartrita
    Otita la copii
    Oxiuri
    Pietre la rinichi
    Pojarul
    Psoriazis
    Raceala
    Rujeola
    Salmoneloza
    Sangerari vaginale la fetite
    Schizofrenia
    Sindromul picioarelor nelinistite
    Toxina botulinica
    Tromboza
    Tuberculoza (TBC)
    Toxoplasmoza
    Ulcerul
    Varice
    Varicela
    Vegetatii adenoide
    Vergeturile
    Zona Zoster
    Ultimele
    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro19 January 20231

    Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere

    Jooble
    Linkuri utile:
    Rezidentiat 2014 | Parteneri | Asociatii de pacienti

    Site-ul www.televiziunea-medicala.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
    Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

    Copyright © 2014 Televiziunea Medicala. Powered by Contur Media

    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT