Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    Facebook Twitter Instagram
    Noutati:
    • De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?
    • Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara
    • Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)
    • Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)
    • Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere
    • Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″
    • Un autocar în care se aflau aproximativ 60 de români, printre care și copii, s-a răsturnat luni la prânz pe autostrada dintre Padova și Bologna
    • Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială
    RSS Facebook Twitter LinkedIn
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    • Home
    • Video
      1. Miturile dauneaza grav sanatatii
      2. Sanatos&Gustos
      3. PRO si CONTRA vaccinarii
      4. pediatrie
      5. ortopedie și traumatologie
      6. oncologie medicală
      7. boli infecțioase
      8. chirurgie
      Featured

      Povestea Fundatiei Speranta. 30 de ani de la înființarea primului serviciu specializat pentru copiii cu dizabilități din România || VIDEO

      Recent
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro18 January 20231

      Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″

    • Articole
      1. alergologie și imunologie clinică
      2. boli infecțioase
      3. oncologie medicală
      4. pediatrie
      Featured

      BioHome3D – prima casa realizata in intregime din materiale BIO prin printare 3D

      Recent
      NaN
      By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

      De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro15 January 20231

      Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro11 January 20231

      De ce este ianuarie cea mai deprimantă lună din an?

    • Portia de Sanatate
    • Alo, 112!
    • Ultima Statie
    • Auto Moto Show
    • Contact
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    You are at:Home » Articole » Candida – cauze, simptome, tratament naturist
    candidoza vaginala, intima

    Candida – cauze, simptome, tratament naturist

    2
    By Televiziunea-Medicala.ro on 6 May 2015 Articole, boli infecțioase

    Candida este una dintre cele mai obisnuite infectii gastrointestinale si apare in urma proliferarii in exces a unei ciuperci asemanatoare cu un ferment, numita Candida albicans, a carei denumire inseamna “inocent si alb”, sugerand ceva delicat si pur.

    Cuprins:

    1. Generalitati
    2. Simptome
    3. Cauze
    4. Alimente de evitat
    5. Alimente care te ajuta sa scapi de Candida
    6. Vitamine care te ajuta in lupta cu Candida
    7. Tratament naturist

    Candida – simptome

    In realitate insa, Candida albicans este o specie de fungi care se inmulteste, migreaza si elibereaza toxine, chinuindu-ne cu nenumarate simptome neplacute, cum ar fi problemele intestinale, alergiile, disfunctiile hormonale, afectiunile cutanate, durerile articulare si musculare, aftele, tulburarile emotionale etc., dintre care multe sunt asociate cu alte boli si sunt adesea diagnosticate gresit.

    Persoanele infectate cu acest microb vad adesea Candida ca pe un dusman impotriva caruia trebuie sa poarte un razboi lung si hotarat, insa singura cale sigura spre victorie este sa ii intelegem tacticile si sa pornim impotriva sa o ofensiva cu toate armele (mai ales cele naturiste).

    Candida – cauze

    De cele mai multe ori, tocmai noi suntem cei care cream singuri aceasta situatie extrem de suparatoare. Mancam mult zahar, care incurajeaza fermentarea, luam multe antibiotice dupa ureche (care reprezinta o amenintare la adresa sanatatii), care reduc numarul bacteriilor prietenoase si creeaza mai mult spatiu in intestine pentru microbii patogeni, mergem la sala si ne injectam fel si fel de medicamente steroidiene si luam tot felul de tratamente hormonale care ne slabesc sistemul imunitar, astfel incat acesta nu mai are puterea sa lupte cu agentii patogeni si, inca din frageda pruncie, suntem expusi unui dezechilibru major al florei intestinale, tocmai din cauza prafurilor care se transforma instant in lapte si care ne perturba activitatea normala din intestine.

    Candida – cream factorii care favorizeaza inmultirea ei

    Altfel spus, Candida nu poarta intreaga vina, avand in vedere ca noi, oamenii, cream factorii favorizanti.

    De aceea, iti propunem sa iti asumi responsabilitatea pentru ponoasele trase si sa incerci, pe viitor, sa urmezi cele 4 sfaturi de bun simt, oferite de catre Patrick Holford, unul dintre pionierii de marca in domeniul noilor abordari ale sanatatii si nutritiei, in cartea sa de referinta “Imbunatateste-ti digestia – Ghid pentru un sistem digestiv sanatos”, care vor impiedica orice incercare a acestei ciuperci sa iti mai dea batai de cap.

    Scopul acestei diete este sa lasi Candida „sa moara de foame”. Avand in vedere ca zaharul incurajeaza inmultirea ciupercilor, acesta trebuie evitat cu strictete in toate formele sale, inclusiv ca lactoza (zahar din lapte), malt si fructoza (zahar din fructe).

    Alimente de evitat pentru a preveni infectia cu candida

    Carbohidratii simpli trebuie evitati neaparat deoarece aceasta categorie de alimente include adeseori sirop de porumb, zahar, melasa, fructe uscate, sucuri de fructe, covrigei etc. care nu fac deloc bine bacteriilor din intestine.
    Porumbul si cartofii sunt si ele legume contraindicate pentru a evita inmultirea bacteriilor.

    Alte substante ce trebuie evitate sunt alimentele care fermenteaza (paine, sosurile, cremele tartinabile), produsele fermentate (alcool, otet), branza cu mucegai, ciupercile si energizantele (ceai, cafea).

    Alimente care te ajuta sa scapi de candida

    Vegetalele cu frunze verzi precum varza, broccoli, spanacul sunt alegeri perfecte intr-o dieta anti-candidoza deoarece au un continut foarte scazut de zahar natural. Murele si merele sunt de asemenea acceptate, atat pentru continutul scazut de zahar, cat si pentru beneficiile lor nutritionale si proprietatile antioxidante.
    Pestele si carnea slaba sunt si ele indicate, precum si consumul de usturoi, care are rol de combatere a ciupercilor si care intareste sistemul imunitar. Nu trebuie sa uitati nici de hidratare. Apa joaca un rol esential in combaterea candidozei si ajuta la detoxifierea organismului, astfel incat se recomanda consumul a cel putin 8 pahare de apa pe zi.

    Candida te va face adesea sa poftesti la mancarurile preferate si interzise, drept pentru care va trebui sa dispui de o armata intreaga de vointa pentru respectarea regimului. In plus, trebuie sa fii constienta ca regimul ar trebui tinut inca un an pentru a consolida echilibrul florei intestinale, chiar daca simptomele au disparut complet.

    Vei vedea ca, in scurt timp, slabiciunea pentru dulciuri va disparea, astfel ca respectarea unei diete fara zahar va fi mult mai usoara.

    Vitamine care previn candida

    Un program de suplimente poate contribui la corectarea dezechilibrelor in toleranta glucozei, a dereglarilor hormonale si a nivelului de histamina, contribuind, de asemenea, la detoxifierea corpului de poluanti.

    Intr-un program al nutrientilor calculat cu grija si pus la punct de catre nutritionistul tau, vitamina C ar trebui luata la nivelurile tolerate de intestine pentru a ajuta corpul sa se debaraseze de toxine. In plus, acidul pantotenic (vitamina B5), administrat in doze de cate 500 mg de doua ori pe zi, ar putea reduce efectele adverse ale acestor toxine.

    Remedii naturale in lupta cu candida

    Unul dintre cei mai utili agenti antifungici este acidul caprilic, un acid gras care exista in mod natural in nuca de cocos. Marele sau avantaj este acela ca nu afecteaza bacteriile bune din intestine, actionand doar asupra celor care ne fac rau. Acest acid este liposolubil, astfel ca va patrunde rapid prin membranele celulare si va ajunge in siguranta in colon, unde isi va executa cu maiestrie efectele benefice.

    In lupta cu temuta Candida exista 5 adversari redutabili care poarta numele de: pelin, propolis, aloe vera, arbore de ceai si extract din samburi de grepfrut. Pe toti ii vom detalia in cele ce urmeaza:

    Pelinul – are proprietati antifungice recunoscute si este util impotriva unei game variate de agenti patogeni, fara sa afecteze bacteriile benefice. Se pot face spalaturi intravaginale cu infuzie concentrata de pelin (3 lingurite la un litru de apa).

    Propolisul – este o substanta care, conform cercetarilor efectuate de specialisti de la Universitatea din Bratislava, este remarcabil de eficienta impotriva tuturor infectiilor fungice ale pielii si corpului. Poate fi luat sub forma de picaturi, doza putand fi crescuta treptat.

    Aloe vera – sucul din aceasta planta sau preparatele fitoterapeutice pe baza de aloe vera si-au dovedit eficienta in urma numeroaselor studii de specialitate. In cazl de fata, aloe vera este o planta exceptionala in prevenirea Candidei, deoarece actioneaza ca un antifungic bland, echilibrand flora intestinala.

    Uleiul de arbore de ceai – este un agent antifungic utilizat frecvent impotriva bolilor cutanate fungice. Se intampla frecvent ca infectia cu Candida sa se asocieze cu alte afectiuni precum eczeme, psoriazis, acnee, piciorul atletului sau alte infectii fungice la nivelul pielii ori unghiilor. Poti aplica in zona vaginului un tampon imbibat in ulei din arbore de ceai, lasa sa actioneze timp de 20 de minute si apoi indeparteaza-l. Repeta operatiunea de 2 ori pe zi, dimineata si seara.

    Extractul din samburi de grepfruit – este un agent antibiotic, antifungic si antiviral puternic, al carui mare avantaj consta in faptul ca nu are efecte secundare asupra bacteriilor intestinale benefice. Poate fi administrat sub forma de picaturi sau capsule, insa este recomandat sa ceri inainte parerea unui nutritionist, care poate stabili doza optima.

    Cura cu probiotice

    Bifidobacteriile, sau bacteriile prietenoase cum mai sunt cunoscute, au rolul de a creste aciditatea prin producerea de acid lactic si acid acetic si de a inhiba microorganismele nedorite care rivalizeaza cu acestea pentru locurile in care sa se fixeze.

    Principalele bacterii utile in “reflorizarea” intestinelor sunt Lactobacillus acidophilus (care colonizeaza intestinul subtire), Bifidobacterium bifidum (populeaza intestinul gros si vaginul), Lactobacillus bulgaricus si Streptococcus thermophilus, care produc si acid lactic cand trec prin intestine. Astfel de bacterii benefice sunt continute in iaurt, care din acest motiv este un aliment util, cu conditia sa nu existe nici o intoleranta la produsele lactate.

    Si nu trebuie sa-ti faci griji pentru continutul de lactoza deoarece acesta este transformat in mare parte in timpul procesarii in acid lactic de catre bifidobacteriile producatoare de enzime, ceea ce explica gustul sau acrisor.

    sursa

    More from my site

    • Candida auris – o ciuperca letala si rezistenta la medicamenteCandida auris – o ciuperca letala si rezistenta la medicamente
    • Simptome ale infectiei cu Candida. Ce favorizeaza infectiile cu Candida?Simptome ale infectiei cu Candida. Ce favorizeaza infectiile cu Candida?
    • Candida – remedii naturiste eficienteCandida – remedii naturiste eficiente
    • Candidoza vaginala – simptome, factori de risc, tratamentCandidoza vaginala – simptome, factori de risc, tratament
    • Care este cel mai bun tratament pentru candida?Care este cel mai bun tratament pentru candida?
    • Ce simptome ar trebui sa ne trimita la medicul ginecolog?Ce simptome ar trebui sa ne trimita la medicul ginecolog?
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    2 Comments

    1. Pingback: Cele Mai Otravitoare Flori | Noutati | Medicamente – Prospecte și Dicționar Medicamente

    2. Pingback: Afectiuni ginecologice frecvente si tratamentul potrivit • VoxMedical | Viata si sanatate

    Leave A Reply Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    https://www.youtube.com/watch?v=zNcwBJPvfWQ
    Boli/Afectiuni

    Acneea
    Adenomul de prostata
    ADHD
    Alcoolismul
    Alergii
    Alzheimer
    Anemia
    Ambrozia - alergia la ambrozie
    Apendicita
    Apneea in somn
    Artrita
    Artroza
    Astmul bronsic
    Ateroscleroza
    Boala Crohn – inflamatia colonului
    Boala inflamatorie pelvina
    Boala Parkinson
    Bolile pulmonare cronice
    Cancerul de san
    Candida
    Candidoza bucala
    Cataracta
    Celulita
    Chist ovarian
    Ciuperca piciorului
    Colici la copii
    Constipatia
    Depresia
    Dermatita atopica
    Deshidratarea
    Diabet
    Diareea
    Displazia de sold
    Distonia
    Durere in piept
    Durerea de cap
    Durerea de genunchi
    Enurezisul
    Enterocolita
    Febra la copii
    Fibromul uterin
    Fibroza chistica (mucoviscidoza)
    Gonoreea
    Glanda tiroida
    Gripa
    Guta
    Hemoroizii
    Hepatita
    Hernia de disc
    Herpes
    Incontinenta urinara la femei
    Intoxicatiile cu ciuperci
    Lupus
    Mastita
    Meningita
    Neuropatia diabetica
    Obezitatea
    Onicomicoza
    Osteoartrita
    Otita la copii
    Oxiuri
    Pietre la rinichi
    Pojarul
    Psoriazis
    Raceala
    Rujeola
    Salmoneloza
    Sangerari vaginale la fetite
    Schizofrenia
    Sindromul picioarelor nelinistite
    Toxina botulinica
    Tromboza
    Tuberculoza (TBC)
    Toxoplasmoza
    Ulcerul
    Varice
    Varicela
    Vegetatii adenoide
    Vergeturile
    Zona Zoster
    Ultimele
    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro19 January 20231

    Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere

    Jooble
    Linkuri utile:
    Rezidentiat 2014 | Parteneri | Asociatii de pacienti

    Site-ul www.televiziunea-medicala.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
    Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

    Copyright © 2014 Televiziunea Medicala. Powered by Contur Media

    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT