Cat castiga un medic stomatolog in strainatate?

Cat castiga un medic stomatolog in strainatate?

0

Medicii romani care se bucura de o buna reputatie au pacienti si aici si in strainatate. Practic, dupa ani de munca, isi permit sa revina in tara la familiile lor, insa, pentru ca sunt apreciati, clinicile din Occident ii solicita cand au nevoie de ei.

Chiar daca este obositor sa faca naveta, ea le aduce multe satisfactii financiare.

Salariul unui medic stomatolog poate ajunge la 15.000 de euro lunar

Satul de neajunsurile din sistemul medical romanesc, stomatologul Valentin Raducanu a plecat in 2013 sa lucreze pe Coasta de Azur, la una dintre cele mai bune clinici private. A stat acolo un an si jumatate si a castigat 15.000 de euro lunar, adica de 10 ori mai mult decat in Romania. Dorul de tara si de familie l-au facut totusi sa se intoarca.

 “80% din clienti erau rusi si arabi, care veneau acolo pe perioada verii. Am avut prim-ministrii: al Rusiei, al Qatar-ului, lucram cu bodyguarzii la capul meu… Sunt clienti care au fost tratati de mine si in continuare ma cheama pe mine”., a spus Dr. Valentin Raducanu, medic stomatolog.

Asa ca Valentin a continuat colaborarea si merge la Cannes in fiecare vara acolo, macar pentru cateva saptamani. La fel ca el, zeci de medici romani fac naveta in Franta, Germania si Emiratele Arabe Unite. Cand sunt solicitati, pleaca sa lucreze cateva zile sau saptamani in clinicile de acolo, apoi se intorc la spitalele din Romania.

Medicul ortoped Jawad Alqaissi, se afla intr-o situatie similara. Are clinica lui in Romania, dar e solicitat destul de des si in in tara natala, Iraq:

“De doua ori pe an…cate o luna de zile pe an ma duc in Iraq. Interventiile la spitalele private din Iraq sunt aproape triple fata de Romania. Si atunci castigul medicului e mai mare”.

In ultimii ani, peste 18.000 mii de doctori romani au plecat sa lucreze in alte tari.

sursa

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.