Cateva cuvinte, consecinte mari! Ce cere seful SANITAS Ordinului Asistentilor Medicali – OAMGMAMR

0

Cateva cuvinte marunte introduse in statutul OAMGMAMR – Ordinul Asistentilor Medicali pot avea consecinte mari! Vezi continutul unei scrisori deschise a sefului de la SANITAS.

sedinta OAMGMAMR
Redam in continuare continutul acestei scrisori deschise:

“In spiritul bunei colaborari si intelegeri dintre Federatia SANITAS si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, va solicitam ca, in cadrul sesiunii Consiliului National al OAMGMAMR, din perioada 16.03-18.03, sa supuneti atentiei solicitarea noastra de a nu se aduce ingradiri in ceea ce priveste dreptul de a alege si de a fi ales in functiile de conducere ale Ordinului.

Introducerea in statutul OAMGMAMR a sintagmei “Persoanele care detin functii de conducere in structurile OAMGMAMR sunt incompatibile cu functiile de conducere din alte organizatii sindicale, din partide sau asociatii profesionale”, reprezinta din punctul nostru de vedere o asemenea ingradire.

Mentionam ca Legea de functionare a OAMGMAMR prin OUG 144/2008 nu prevede aceasta incompatibilitate, ba mai mult, anumite incompatibilitati prevazute in Legea nr. 95/2006, privind Reforma in Domeniul Sanatatii, nu sunt cuprinse in propunerea de modificare a statutului Ordinului.

Consideram ca, prin propunerea de mai sus se aduc ingradiri de accedere pe functii de conducere in organismul profesional asistentilor medicali proveniti din randul celor care apara drepturile si interesele salariatilor prin intermediul sindicatelor. Pentru potentarea fortei pe care vrem sa o dam celor doua organizatii surori trebuie sa actionam conjugat in asa fel incat conditia profesionala sau sociala a asistentului medical sa poata fi impusa cu efort comun.

Federatia SANITAS nu a limitat accesul accesul la functiile sale de conducere persoanelor provenite din cadrul OAMGMAMR ci, dimpotriva, incurajeaza participarea lor in actul de conducere sindicala.

Formula de comun acord agreata de catre organizatiile noastre si propusa a fi introdusa in Legea nr. 95/2006, in ianuarie 2014, este: “functiile de conducere din structurile Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania sunt incompatibile cu functiile de conducere similare din alte organizatii si/sau asociatii profesionale, precum si din organizatiile sindicale din Romania”.

Aceasta reprezinta o formulare echitabila si in concordanta cu reglementarile general valabile si adesea regasite la nivelul profesionale si/sau sindicale din Romania si este sustinuta in continuare de Federatia SANITAS.

In numele bunei colaborari de pana acum, va solicitam sa procedati cu intelepciune si sa nu aduceti ingradiri unicului mare castig al democratiei: dreptul de a alege si de a fi ales!”

Aceasta scrisoare deschisa este semnata de presedintele SANITAS, Leonard Barascu, care este si vicepresedintele OAMGMAMR!

scrisoare deschisa SANITAS 1
scrisoare deschisa SANITAS 2
De altfel, intr-un “Apel la decenta privind ECHIVALAREA”, alta organizatie sindicala, Federatia Solidaritatea Sanitara transmitea, nu intamplator: “Echivalarea nu a fost obtinuta pana acum din cauza indiferentei si opozitiei organismului profesional si a federatiei sindicale care este parte la conducerea acestuia (cu incalcarea principiilor conflictului de interese)”!

razboi asistente prima
Joi dimineata, OAMGMAMR anunta pe Facebook: “Azi, intreaga echipa nationala s-a reunit la Bucuresti pentru a participa la sedinta Consiliului National al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania. Chiar acum facem prezenta si ne pregatim pentru o zi plina de analiza, decizii si planuri”.

Foto: https://www.facebook.com/FederatiaSanitasRomania, https://www.facebook.com/ordinul.asistentilor/

Share.

Leave A Reply