Potrivit unui nou studiu, statul prea mult la televizor poate schimba structura creierului unui copil într-un mod dăunător.
Cercetătorii au descoperit că cu cât mai mult timp un copil petrece în faţa televizorului, cu atât mai profunde pot fi modificările creierului.
Studiul a analizat 276 de copii cu vârste cuprinse între cinci şi 18 ani , care au vizionat la televizor între zero și patru ore pe zi , media fiind de aproximativ două ore .
Scanarea creierului RMN a arătat că copiii care au petrecut cele mai multe ore în fața televizorului au avut cantităţi mai mari de materie cenuşie în regiunile din jurul cortexul frontopolar – zona din partea din față a lobului frontal.
Dar acest volum crescut a fost un lucru negativ, în această etapa a dezvoltării unui copil, corelând cu o inteligență verbală mai mică.
Copiii care se uită mai mult la televizor vor avea schimbări mai profunde în structura creierului lor
” În concluzie , vizionarea programelor la televizor este asociată direct sau indirect cu dezvoltarea neurocognitivă a copiilor “, au scris cercetătorii .
Oamenii de ştiinţă , însă, nu poate fi siguri dacă faptul că privitul la televizor răpeşte din timpul pe care copiii îl pot petrece făcând alte activități , cum ar fi lectura , sport sau interacţiunea cu prietenii şi familia.