Copilotul Răzvan Petrescu este operat din nou

Copilotul Răzvan Petrescu este operat din nou

0

Razvan PetrescuÎn cursul acestei dimineţi copilotul avionului prăbuşit din munţii Apuseni, Răzvan Petrescu a intrat din nou în operație în cursul acestei dimineți, la Spitalul Clinic Județean Cluj.

Răzvan Petrescu suferă a treia interveţie de la internarea sa în spital.

Prima operaţie a avut loc imediat după accidentul aviatic din munţii Apuseni, pentru a remedia problemele pe care Răzvan Petrescu le-a suferit la picioare, iar a doua intervenţie a avut loc în urmă cu patru zile, la piramida nazală şi la femur.

Răzvan Petrescu va suferi cea de-a treia operație la “osul bazinului, pe partea dreaptă”, după cum declară tatăl acestuia Dan Petrescu.

Răzvan Petrescu a fost copilotul lui Adrian Iovan în zborul efectuat luni, 20 ianuarie, cu avionul prăbușit în Munții Apuseni. În aeronavă se afla o echipă formată din patru medici și un rezident, efectuând un zbor către Oradea, unde trebuiau să preleveze un organ de la un pacient aflat în moarte cerebrală, pentru o operație de transplant.

Dintre toți cei șapte pasageri, cinci au supraviețuit, iar doi — pilotul Adrian Iovan și medicul rezident Aurelia Ion — au murit.

Dintre cei cinci supraviețuitori copilotul Răzvan Petrescu a fost cel mai grav rănit

Ceilalți patru pasageri supraviețuitori ai accidentului aviatic sunt medici din echipa de transplant, iar trei dintre ei — Valentin Calu, Cătălin Pivniceru și doctorul Sorin Ianceu — se află internați la Spitalul Clinic Județean Cluj. Cel de-al patrulea medic, Radu Zamfir, s-a externat la cerere a doua zi după accident, el fiind cel mai puțin rănit. Medicul a spus, în primele declarații făcute presei după accident, că din fericire purta în ziua aceea un echipament de motociclist.

sursa: agerpres.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.