Crucea Rosie – Filiala Sibiu a lansat serviciul de Asistenta a Varstnicilor la Domiciliu

0

735_articolBucureşti, 15 septembrie 2011 – Serviciul de Asistenţă a Vârstnicilor la Domiciliu a fost lansat, recent, în cadrul unui proiect al Filialei Sibiu a Crucii Roşii,  finanţat de Comunitatea din Madrid cu suma de 45.000 de euro.

Proiectul a demarat la Sibiu în luna mai a acestui an cu selectarea a cinci femei, din rândul şomerilor, cu vârste peste 45 de ani, care au beneficiat de un curs de calificare pentru meseria de îngrijitoare de bătrâni la domiciliu. Cursul  a fost livrat gratuit de pesonalul calificat al Crucii Roşii, Filiala Sibiu şi a durat patru luni, din care trei luni de teorie şi o lună de practică în cadrul Caminului Spital „Karl Wolf”.

Cursul s-a finalizat la începutul lunii septembrie, când cele cinci  îngrijitoare au susţinut un examen pe care l-au trecut cu brio.

Următoarea fază a proiectului a demarat pe data de 5 septembrie şi continuă cu anchetele sociale realizate de reprezentanţii Crucii Roşii, Filiala Sibiu, în casele vârstnicilor din Sibiu care au nevoie de îngrijire la domiciliu.

Până la data de finalizare a anchetelor sociale (16 septembrie), sibienii cu vârste peste 65 de ani care au nevoie de  îngrijire temporară la domiciliu, putând solicita serviciile filialei Crucii Roşii la numărul de telefon 0741118975 sau la sediul filialei din str. A.D. Xenopol nr 1, Sibiu.

O dată finalizată această etapă, cele cinci îngrijitoare ale Filialei Sibiu a Crucii Rosii vor acorda timp de minimum un an îngrijire la domiciliu pentru 40 de sibieni care au nevoie de acest serviciu.

În cadrul acestui proiect, Filiala Sibiu a Crucii Roşii colaboreaza cu Serviciul Public  de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Sibiu.

Coordonatorii proiectului sunt Rodica Vaca, Cristina Bizu şi Raluca Morar.

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.