Cum va arăta, în viitor, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara

Cum poate arăta, în viitor, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara

0

Perspectiva Acces U.P.U.Planurile unei clădiri noi, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu”, prezentate de Primăria Timișoara! Acest corp nou va fi legat de cel existent printr-o pasarelă pe structură ușoară, vitrată pe ambele părți. Suprafața desfășurată a clădirii, cu demisol, parter și șase etaje, va depăși 8.000 de metri pătrați, imobilul fiind prevăzut să găzduiască, în saloane, 150 de paturi. Vezi cum va fi organizat și ce saloane sunt prevăzute în proiect la fiecare etaj!

”Îngrijirea pacienţilor copii se face în compartimente distincte, în funcţie de vârstă: grupa sugari şi copii de 1-3 ani, grupa copii preşcolari (3-6 ani) şi grupa copii şcolari (6-14 ani). Aceste compartimente vor fi organizate la etajele 3-4, fiecare nivel dispunând de câte două saloane pentru fiecare categorie de vârsta, acestea impărțindu-se pe sexe la saloanele pentru școlari și preșcolari”, a anunțat Primăria Timișoara legat de noua clădire de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara.

2 Perspectiva Intrare PrincipalaCompartimentul destinat unei grupe de vârstă constituie, la acest corp al Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara, o unitate de îngrijire relativ autonomă, în cadrul căreia, pe lângă spaţiile de spitalizare, conformate după specificul vârstei, se mai prevăd: Secţie de pediatrie, Serviciului de primire-internare a bolnavilor, Serviciului de urgenţă, Spatiu Deparazitare, Evaluare si Tratament Imediat, Camera Personal Medical, Tratament Urgențe Minore cu salon izolare, Salon Resuscitare, Întâlniri UPU, Cameră de Gardă, Salon gipsare.

La nivelul demisolului se prevad: spaţiile pentru prosectură, spaţiile farmaciei, spaţii de depozitare, spaţiu pentru postul trafo. Farmacia şi prosectura vor avea ieşiri directe de la demisol spre curte.
La nivelul parterului se prevad următoarele funcţiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgenţe), acces principal în spital, secţie de 3 Perspectiva Zona Tehnica U.P.U.Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.
La etajul 1 se amplasează policlinica şi laboratoarele de analize.
La etajul 2 se amplasează blocul operator şi spaţiile de terapie intensivă A.T.I.
La etajul 3 se amplasează saloanele de ortopedie cu toate spaţiile adiacente acestora.
La etajul 4 se amplasează saloanele de chirurgie cu toate spaţiile adiacente acestora.
La etajul 5 se amplasează saloanele de prematuri cu toate spaţiile adiacente acestora.
La etajul 6 se amplasează câteva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, săli de cursuri .

Terasa noii clădiri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” Timișoara este circulabilă, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilaţie. Pentru încălzirea clădirii spitalului se realizează o centrală termică nouă, complet echipată şi automatizată, echipată cu două cazane de pardoseală, cu puterea termică de 776-858 kW fiecare, care acoperă întreg necesarul de căldură al clădirii.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.