Cum putem diminua cantitatea de pesticide din legume si fructe

Cum putem diminua cantitatea de pesticide din legumele si fructele cumparate de la supermarket?

0

Pesticidele se gasesc in aproape toate alimentele pe care le consumam in fiecare zi.

Utilizate corect, acestea nu ar trebui sa ridice probleme de sanatate, cel putin nu pe termen scurt.

La nivel european si national exista insa norme care reglementeaza limitele in care pesticidele pot fi folosite.

Unele studii sustin ca produsele fitosanitare nu ar trebui sa provoace ingrijorari, scrie paradisverde.ro. In general, se considera ca rezidurile de pesticide care raman in sau pe produsele care ajung in magazine sunt mult sub nivelul legal si departe de a putea cauza probleme de sanatate.

Organismul aduna o cantitate mare de pesticide

Organismul aduna insa in timp o cantitate semnificativa de acumulari de pesticide. E vorba despre efectul picaturii care, in cele din urma va umple vasul, daca ceea ce se aduna in vas nu se evapora cumva.

Persoanele care nu consuma alimente doar din supermarket, ci si din gradina proprie, ofera organismului timp sa elimine reziduurile de pesticide. Orasenii sunt sfatuiti sa consume fructe si legume variate, pentru a evita expunerea indelungata la un singur pesticid.

Toate fructele si legumele trebuie spalate sub robinet, chiar si cele bio ori cele care urmeaza sa fie curatate de coaja. Dupa spalare, produsele trebuie uscate cu un prosop de bucatarie curat ori servetele de hartie.

Cel mai bine este sa consumati fructe si legume variate pentru a nu va expune unui singur tip de pesticide. Deasemenea, este bine sa eliminam coaja legumelor si a fructelor pentru a putea diminua efectul pesticidelor.

De asemenea, consumatorii nu trebuie sa manance pielea si grasimea din carne, in special cea de pui si de peste, pentru ca in aceste zone se strang cele mai multe pesticide.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.