Cum se poate scapa de varice?

Cum se poate scapa de varice?

0

Multe femei se plang ca sufera de varice. In general, venele varicoase nu pun nici un risc semnificativ de sanatate, desi ele ar putea fi deranjante si urate la vedere. Chiar daca acestea sunt benigne cele mai multe femei doresc sa scape de ele din motive cosmetice.

Varice – cauze

Varicele sau venele varicoase de obicei se mostenesc. Astfel, daca aveti membrii in familie care au varice sunteti predispus de a avea si dumneavoastra.

Miscarea sangelui prin vene este produsa de contractarea si relaxarea muschilor din jurul lor. Venele au valve care asigura ca sangele curge doar intr-o singura directie.

Cand aceste valve functioneaza defectuos, peretii venelor sunt slabiti sau exista o slaba circulatie, curgerea sangelui ar putea fi impiedicata. Aceasta cauzeaza acumularea sangelui in vene, slabirea lor si face ca ele sa se intinda si sa se umfle.

Venele varicoase apar de obicei la picioare – unde venele lucreaza constant impotriva gravitatiei – si la anus, unde ele sunt numite hemoroizi.

Varice – simptome

Simptomele venelor varicoase difera de la caz la caz:

  • Uneori, oamenii pot dezvolta sensibilitate in jurul zonei cu varice
  • Ar putea sa apara umflarea usoara a picioarelor
  • Senzatie de mancarime la nivelul picioarelor
  • Pcioare grele
  • Dezechilibru hormonal poate duce la varice marite

Varice – tratament

Exista mai multe metode naturale de a trata varice:

Inaltator pentru picioarele:

Dupa o zi lunga petrecuta in picioare este posibil sa avem senzatia de umflare a acestora. Acest lucru este remediata prin ridicarea picioarelor

  • Se pot pune la picioarele pe niste perne

Gheata

Daca exista umflaturi sau disconfort se poate aplica un pachet de gheata peste venele umflate.

Medicatie antiinflamatoare:

Medicatia antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul poate ajuta prin reducerea inflamatiei sau umflarea picioarelor.

Ciorapi de compresie

Astfel de ciorapi pot fi gasiti in magazine medicale si ajuta pentru a strange pielea. Ei ofera un sprijin extern pentru vene si pentru a permite fluxul de sange sa se deplaseze mai usor spre inima.

Exercitii

Exercitiile si miscarea poate impiedica fluxul de sange sa se acumuleze in venele varicoase si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.